21789 vizualizări 1 oct 2016

”Dumneavoastră ştiţi ce înseamnă viaţa? Nu cred. Nu cred că aţi trecut prin momente grele”, îi transmite Aimee Iacobescu lui Ion Caramitru, una dintre figurile marcante ale Revoluţiei din 1989.

”Vreau să trăiesc! Nu vreau să mor, cum mă condamnaţi dumneavoastră, la moarte! Nu vreau!”, continuă actriţa.

UNITER acordă 153 de indemnizaţii de merit, în valoare de 3.500 de lei lunar, unor personalităţi trecute de 60 de ani, iar intrarea unei noi persoane pe listă se face doar în momentul decesului unuia dintre beneficiari. În ultimul an, de pe listă au dispărut Mircea Albulescu, Nae Cosmescu, Melania Ursu, Ioana Lucia Sârbu, Marin Moraru şi Sebastian Papaiani, iar patru dintre aceste locuri au fost ocupate de Alexandru Dabija, Lia Manţoc, Viorica Petrovici şi Matei Vişniec. În aşteptare pentru celelalte două locuri sunt dosarele lui Aimee Iacobescu şi Cezara Dafinescu, asupra cărora urmează să se pronunţe comisia UNITER.

Trebuie precizat că UNITER a dat la finalul anului trecut un comunicat în care precizează că Aimee Iacobescu are o pensie de 3.487 lei lunar, iar mama sa, cu care locuieşte, are o pensie de urmaş de 2.555 de lei lunar. Cele două femei susţin că nu le ajung banii şi trebuie să se împrumute pentru a supravieţui.

Citește și: