Florin Jinga
4471 vizualizări 16 ian 2019

Pentru a resuscita turismul în localitate, compania Airbnb caută patru doritori care să se mute în Grottole în această vară şi să trăiască timp de trei luni precum localnicii. Norocoşii vor avea parte de un training de o lună, apoi vor fi introduşi în viaţa comunităţii din mica aşezare italiană, informează The Insider.

Ei vor locui în case tradiţionale, vor învăţa limba italiană şi vor petrece timp alături de localnici, pentru a deprinde olăritul, recoltarea mierii de albine, producţia uleiului de măsline şi, bineînţeles, prepararea pastelor italiene autentice. De asemenea, cei patru vor fi gazde pentru turişti şi îi vor învăţa toate meşteşugurile pe care le-au deprins în timpul trainingului. Toate veniturile obţinute astfel vor fi reinvestite în comunitatea italiană.

Vincenzo, unul dintre producătorii locali de ulei de măsline, crede că ”turiştii care vor veni în Grottole vor trăi într-un loc liniştit, în care nu există trafic, haos, poluare, dar în care se pot bucura de mâncare bună şi mai ales de ospitalitatea localnicilor”.

Grottole a fost construit în munţi şi este cunoscut pentru obiectele artizanale din ceramică, fabricate în peşterile care sunt răspândite pe dealurile din localitate. Zona este locuită încă din Paleolitic, însă acum satul mai are doar 300 de locuitori în centrul istoric şi peste 600 de locuinţe părăsite.

Cei interesaţi de ofertă pot aplica AICI! 

Airbnb este o companie americană înfiinţată în 2008 care deţine o platformă online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietar.

Foto: Wonder Grottole/ Facebook

Citește și: