Razvan Tupa
933 vizualizări 26 nov 2018

Alain Delon a vorbit de mai multe ori pe parcursul acestui an despre moartea sa. Actorul, în vârstă de 83 de ani se arăta liniştit în ceea ce priveşte încetarea din viaţă: ¨un erou trebuie să ştie să moară. "O să-mi placă să mor, pentru că e un punct final”, spunea Alain Delon pentru publicaţia Le Monde, în septembrie, informează Le Figaro.

La emisiune, vedeta a adăugat: ¨Ce ştiu sigur e că nu o să-mi las câinele singur. Dacă moare înaintea mea, ceea ce sper, nu o să-mi iau altul. Dacă mor înaintea lui, o să-i cer veterinarului să plecăm împreună.Prefer mai degrabă asta decât să ştiu că îl vor lăsa să moară pe mormântul meu de atâta suferinţă".

Actorul din filmul "La Piscine", care a trăit întotdeauna înconjurat de femei, trăieşte singur în casa de la ţară din Loiret. "Nu pot muri şi să las câinele în urma mea. Am avut 50 în viaţa mea şi toţi sunt înmormântaţi aproape de mine", a precizat el.

"Se ştie unde voi fi înmormântat, dar nu există instrucţiuni. Mă vor înmormânta ca pe toată lumea, dar în niciun caz la fel ca pe cei pe care i-aţi citat", s-a referit actorul la omagiile naţionale aduse lui Charles Aznavour şi Johnny Hallyday.

În ianuarie, Delon şi-a exprimat dorinţa de a fi înhumat în cimitirul din Douchy, nu departe de actuala locuinţă.

Delon a revenit şi asupra acuzaţiilor de violenţă împotriva fostei sale partenere, Rosalie Van Breemen, formulate de fiul său, Alain-Fabien Delon. ¨V-aţi purtat urât cu femeile?”, l-a întrebat moderatoarea Catherine Ceylac. ¨Mi s-a întâmplat de multe ori, de câteva ori, sunt sigur că da”, a răspuns actorul.

Alain Delon preferă să-şi eutanasieze câinele ca să moară împreună şi refuză onoruri la înmormântare

¨O palmă e un lucru macho? Da, am fost macho. Am şi primit palme, chiar de la femei”, a explicat Alain Delon.

Alain Delon a jucat în pelicule precum "Rocco şi fraţii săi" (1960), "În plin soare" (1960), "Eclipsa" (1962), "Ghepardul" (1963), "Laleaua neagră" (1964), "Samuraiul" (1967), "Borsalino" (1970), "Notre histoire" (1984), "Pe cuvânt de poliţist" (1985).

Actorul s-a născut pe 8 noiembrie 1935 şi a fost curtat încă de la începuturi de industria hollywoodiană, însă, deşi i s-a oferit şansa de a fi distribuit într-unul dintre filmele lui David O. Selznick, Delon decide să-şi înceapă cariera în Franţa, unde se lansează în 1957, în "Quand la femme s'en mêle", regizat de Yves Allégret.

În 1964, Alain Delon a fost nominalizat pentru prima dată la Globul de Aur. În 1977 a ajuns pe lista favoriţilor la premiile César, pentru rolul principal din "Mr. Klein", de Joseph Losey, iar interpretarea din "Notre Histoire", de Bertrand Blier, i-a adus, în 1985, premiul pentru cel mai bun actor. La Festivalul de la Berlin a primit Ursul de Aur onorific în 1995, iar, în 2005, a fost numit Ofiţer al Legiunii de Onoare de preşedintele francez Jacques Chirac.

Alain Delon are propria linie de accesorii şi parfumuri de lux şi apare pe coperta albumului "The Queen is Dead" al celor de la The Smiths. "Beautiful Killer", piesa Madonnei de pe albumul "MDNA", este un tribut adus actorului.

Anul trecut, Alain Delon a venit la Cluj-Napoca, unde a primit premiul de excelenţă la gala Transilvania International Film Festival (TIFF).

Foto: Hepta

Citește și: