938 vizualizări 23 mai 2012

Actorul Alexandru Arşinel - care va sărbători 50 de ani de activitate duminică, într-un spectacol în care sunt invitaţi numeroşi mari artişti precum Florin Piersic, Stela Popescu şi Angela Similea - a declarat că toată viaţa s-a temut să aibă "o părere prea bună" despre el.

"Nu prea m-am bucurat mult de ce am realizat", a spus Arşinel, într-o conferinţă de presă care a avut loc miercuri şi în care nu a ezitat să îşi amintească momente emoţionante sau amuzante din cariera sa de 50 de ani.

"Mi-a plăcut să cânt, mi-a plăcut să fiu şi de râsul lumii", a spus actorul, care este şi director al Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti.

Alexandru Arşinel a mărturisit că efortul cel mai mare îl depunea când avea un rol mic. "Mă întrebam cum pot să fac dintr-un rol mic unul mare", a spus el. Astfel, el şi-a amintit când a avut un rol foarte mic într-un spectacol de televiziune, dar a insistat să îşi repete obsesiv replica până la saturarea colegilor. "Au vrut să mă scoată din distribuţie", a râs actorul.

Despre textierul Puiu Maximilian - regretatul soţ al Stelei Popescu, partenera de scenă a lui Arşinel -, actorul a spus că a fost cel care l-a convins să facă travesti şi să readucă astfel genul acesta în teatrul românesc, după o lungă absenţă.

"La un moment dat, mă scoteau ăştia numai în travesti. Mă puseseră chiar pe gânduri", a glumit acesta. "Travestiul se joacă pe muchie de cuţit. Nu trebuie marşat. Trebuie să ai ceva şi de la mamă şi de la, hai, tată", a spus el continuând să glumească: "Mai-mai că m-a tentat că diurna era cam mică", a spus Arşinel.

Actorul a spus că este genul de persoană care uită lucrurile neplăcute din viaţa sa. "Ca actor de dramă, îţi foloseşti rezervele dramatice. Ca actor de comedie, trebuie să uiţi", a spus el.

Despre spectacolul său aniversar, care are loc la Sala Palatului din Capitală, Arşinel spune că este încrezător în calitatea actului artistic. "Nu ştiu dacă eu o să apuc să spun ceva", a glumit Arşinel.

Alexandru Arşinel va sărbători astfel, duminică, 50 de ani de carieră, alături de Marina Voica, Stela Popescu, Florin Piersic, Angela Similea, Ovidiu Komornyic, Constantin Enceanu, Petrică Mâţu Stoian, Niculina Stoican, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru, Cristina Stamate, Gabriel Dorobanţu, Anca Ţurcaşiu, Adrian Enache, Annes, Steliana Sima şi Mariana Ionescu Căpitănescu.

Spectacolul va fi prezentat de Maia Morgenstern şi George Ivaşcu.

Biletele pentru spectacol se găsesc online, pe vandbilete.ro, bilete.ro, eventim.ro, myticket.ro, blt.ro, biletoo.ro, şi la casele de bilete ale Sălii Palatului şi Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian".

Actorul Alexandru Arşinel s-a născut pe 4 iunie 1939, în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava. În anul 1962, el a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale" din Bucureşti.

Este vedetă a Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti, dar şi director al instituţiei. Alături de Stela Popescu, el a format un cuplu artistic celebru atât în ţară, cât şi în străinătate. Pentru activitatea lor, cei doi actori au fost răsplătiţi, în anul 2002, cu premiul special al UNITER pentru teatrul de revistă.

A jucat în filme precum "Ana şi... hoţul" (1981), "Miss Litoral" (1990), "Anotimpul iubirii", "În fiecare zi mi-e dor de tine", "A doua cădere a Constantinopolului" (1994), "Paradisul în direct" (1995), "Sexy Harem Ada-Kaleh" (2001).

În februarie 2004, Arşinel a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer.

Citește și: