Alexandra PELE
2500 vizualizări 12 sep 2011

Anca Boagiu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank, precum şi alţi politicieni şi funcţionari publici din România au întâmpinat probleme la completarea declaraţiilor de venit.

Astfel, ministrul Transporturilor a declarat în luna iunie a acestui an că deţine un Seat "Leone", în loc de Leon, în timp ce Radu Gheţea a notat la rubrica bunurilor din metale preţioase "bijuteri damă" în valoare de 27.000 de euro, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Integritate.

Anca Boagiu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii

Contactaţi de gândul, reprezentanţii MTI au spus că greşeala din declaraţia de avere "a fost făcută din grabă".

Radu Graţian Gheţea, preşedinte CEC Bank

Preşedintele CEC, Radu Graţian Gheţea, nu a putut fi contactat de gândul pe marginea acestui subiect până în momentul publicării materialului.

Mai mulţi funcţionari publici au greşit în declaraţiile de venit numele mărcii autoturismelor pe care le deţin sau ale băncilor de unde şi-au luat credite. Spre exemplu, pentru Volkswagen avem următoarele variante: "wolzwagen", "wolksvagen" sau popularul "wolkswagen", găsit la trei angajaţi ai aparatului public.

Alte greşeli identificate în urma vizionării, prin sondaj, a mai multor declaraţii de venit sunt "fănaţ", în loc de "fânaţ" sau "salar", în loc de "salariu". De asemenea, diacriticele s-au dovedit a fi opţionale pentru mulţi dintre funcţionari, chiar şi pentru cei care şi-au completat declaraţiile de mână.

Pară Loranţ, secretar general adjunct la Ministerul Mediului şi Pădurilor - Wolksvagen

Brad Rodica Anca, asistent cabinet Ministerul Sănătăţii - Wolkswagen

Solomon Antonie, primar Craiova - Wolkswagen

Ionaşcu Gabi, primarul municipiului Slobozia - Wolkswagen

Anghel Gheorghe, primar Olanu - Wolzwagen

Ilyes Iuliu, primar Satu Mare - salar

Contactat de gândul, primarul din Satu Mare a declarat că nu a observat scăparea din declaraţia de avere. "Îmi asum greşeala. Dacă m-aţi fi întrebat pe stradă nu garantez că aş fi ştiut să vă răspund cum este corect, salar sau salariu", recunoaşte Ilyes. Primarul spune că, în general, el completează doar cifrele, folosind formularul din anul anterior.

Oltean Bogdan Daniel, funcţionar public, Ministerul Administraţiei şi Internelor - Raiffeissen Bank

Barac Lidia, secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei - fănaţ

Citește și: