795 vizualizări 3 oct 2014

Astfel, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Halloween Charity Ball va reveni pe 25 octombrie, la Palatul Parlamentului, şi cu ajutorul celor prezenţi va aduna fonduri pentru ca cei mai săraci copii din România să poată beneficia de educaţie.

Înfiinţată de voluntara americană Leslie Hawke şi de profesoara Maria Gheorghiu, Asociaţia OvidiuRo sărbătoreşte, cu ocazia Balului de Halloween, 10 ani de când se implică activ şi face posibilă educaţia copiilor săraci din România.

Tema vestimentară din acest an este "Magia Filmului", iar cei prezenţi au la fel de multe opţiuni pe câte producţii cinematografice şi actori celebri există.

Cofondatoarea OvidiuRo, Leslie Hawke, spune că a aflat de câteva costume inedite. "Cineva vrea să vină în postura de statuetă Oscar şi eu însămi mă gândesc, dintre mai multe variante, şi la Ursul de Aur, celebra distincţie a Festivalului de la Berlin", a afirmat Leslie Hawke, fiind convinsă, însă, că mulţi vor opta pentru personaje faimoase sau pentru actorii care le-au dat viaţă pe marele ecran.

Amalia şi Dragoş nu s-au decis încă pe cine vor întruchipa, mai ales că sunt şi gazdele serii, însă, cu siguranţă faptul că prezintă pentru prima oară împreună un eveniment, iar acesta este "Halloween Charity Ball", este un vis devenit realitate.

Prezentatoarea TV spune că ea crede în educaţia timpurie cu tot ce presupune ea: atenţia la abilităţile copilului, disciplina, învăţatul atâtor lucruri noi şi obişnuinţa pe care cei mici o deprind pentru a trăi într-o comunitate.

De asemenea, vedeta TV consideră că "dreptul acesta nu trebuie să ocolească niciun copil". "Din acest motiv cred în misiunea OvidiuRo şi îi sunt alături de ani buni. Cred că între un copil care are parte de educaţie timpurie şi unul care nu are e o diferenţă la fel de mare ca între un om căruia i se vorbeşte şi unul care este ignorat de toţi ceilalţi. Nu vreau să ne mai ignoram unii pe alţii. Ce prilej minunat e Balul de Halloween că oamenii cu şansă în viaţă să-i ajute pe copiii care au nevoie de ea… Ne vom juca de-a filmele anul acesta, numai şi numai să rescriem un scenariu care altfel ar fi trist pentru copiii săraci. Şi ce bucurie pentru mine să fiu din nou pe scenă, de data asta alături de Dragoş Bucurenci, unul dintre cei mai buni prieteni ai mei!", mai spune aceasta.

La rândul lui, Dragoş spune că ştie din experienţa personală ce impact extraordinar poate să aibă o educaţie de calitate în destinul cuiva. "Urmăresc cu mare admiraţie munca organizaţiei OvidiuRo în beneficiul copiilor săraci din România, încă de pe vremea când ţineam la rândul meu traininguri pentru voluntarii Peace Corps, cu care Leslie a venit în România. Îmi doresc de multă vreme să prezint Balul Halloween şi, de asemenea, să prezint un eveniment de caritate în compania bunei mele prietene Amalia. Le mulţumesc prietenilor de la OvidiuRo pentru că îmi îndeplinesc anul acesta două dorinţe dintr-un foc şi sper să-i ajutăm, la rândul nostru, să îndeplinească dorinţele cât mai multor copii săraci din România care visează la o viaţă mai bună", a completat acesta.

Halloween Charity Ball va reuni, pe 25 octombrie, personalităţi din mediul de afaceri, politicieni, ambasadori, reprezentanţi ai mass media şi ai societăţii civile. Programul "Fiecare Copil în Grădiniţă" al Asociaţiei OvidiuRo a dus la o creştere semnificativă a numărului copiiilor săraci care acum merg la grădiniţă zilnic. În această toamnă, aproximativ 2.500 de copii ai căror părinţi sunt lipsiţi de posibilităţi materiale intră în ciclul de învăţământ preşcolar ca rezultat al programului. Fondurile care se strâng la Halloween Charity Ball vor decide câţi copii pot fi ajutaţi şi în anul care vine.

 

Citește și: