Sorin Bogdan
5985 vizualizări 20 sep 2018

Josh Sapan, CEO al companiei AMC, a prezentat planurile săptămâna trecută, într-o conferinţă la care a invitat mai mulţi potenţiali investitori, scrie Bloomberg. Plecând de la benzile desenate ale lui Robert Kirkman, AMC doreşte să prelungească viaţa serialului cât mai mult posibil şi are un plan pe cel puţin 10 ani. Argumentele sunt de ordin financiar: împreună cu ”Mad Men” şi ”Breaking Bad”, ”The Walking Dead” a dublat încasările companiei în ultimii 5 ani. În medie, ultimul sezon a avut 11 milioane de spectatori pe episod, iar cea mai bună audienţă, în 2015, a fost de 19 milioane de spectatori pe episod.

Deşi încă nu a definitivat toate detaliile, planul AMC este clar: va produce mai multe seriale pornind de la povestea iniţială, care să fie difuzate pe o reţea de televiziune sau pe un canal de streaming online. De asemenea, având în vedere popularitatea serialului în întreaga lume, măcar una dintre serii s-ar putea petrece într-o altă ţară decât SUA.

Scott Gimple, care în ianuarie 2018 a fost numit responsabil de conţinut atât pentru ”The Walking Dead”, cât şi pentru ”Fear the Walking Dead”, celălalt serial inspirat din benzile desenate ale lui Robert Kirkman, va coordona echipele de scenarişti care vor dezvolta viitoarele poveşti. De partea financiară se va ocupa Charlie Collier, preşedintele studiourilor AMC.

La 8 ani de la lansare, ”The Walking Dead” continuă să rămână unul din cele mai vizionate seriale actuale. Generează milioane de comentarii pe reţelele de socializare şi chiar talk-show-uri foarte îndrăgite, cum ar fi ”Talking Dead” cu Chris Hardwick.

În afara celor două seriale principale, ”The Walking Dead” a generat seriale pe internet, jocuri video şi diverse evenimente. 

O grea decizie de marketing va fi dacă AMC va continua să-şi ducă singură la îndeplinire proiectele sau vor face un parteneriat cu o companie de streaming, care să-i aducă expunere monsială şi încasări pe măsură. Deja, au vândut drepturile de difuzare pentru ”The Walking Dead” companiei Netflix, iar cele pentru ”Fear the Walking Dead” companiei Hulu, pentru multe milioane de dolari.

Pe 7 octombrie, ”The Walking Dead” revine cu un nou sezon, despre care se ştie că va fi ultimul pentru Rick, eroul principal interpretat de actorul Andrew Lincoln.

 

Citește și: