Florin Badescu
2333 vizualizări 26 oct 2011

Amy Winehouse a avut parte de o "moarte accidentală", cauzată de abuzul de alcool, potrivit concluziilor anchetei iniţiate de poliţia britanică pentru a investiga condiţiile în care a murit cântăreaţa, în luna iulie, informează Mediafax, care citează AFP.

Autopsia a evidenţiat o alcoolemie de peste cinci ori mai mare decât valoarea minimă la care se consideră că o persoană se află în stare de ebrietate.

Ancheta poliţiei britanice a confirmat astfel ipoteza producerii în cazul artistei a unui "stop and go", un termen care descrie un consum abuziv de alcool după o perioadă de abstinenţă.

Trupul neînsufleţit al cântăreţei a fost descoperit în reşedinţa ei din Camden, un cartier din nordul Londrei, pe 23 iulie.

Potrivit bbc.co.uk, poliţiştii au descoperit la faţa locului trei sticle goale de votcă - două mari şi două mici.

Ancheta oficială a dezvăluit faptul că la ora decesului, cântăreaţa britanică avea în organism 416 miligrame de alcool la 100 mililitri de sânge. Limita maximă admisă de lege este de 80 de miligrame de alcool.

Testele toxicologice au evidenţiat faptul că în organismul cântăreţei nu se aflau "substanţe ilegale" la ora decesului, fapt care confirmă declaraţiile membrilor familiei Winehouse, potrivit cărora artista britanică renunţase de multă vreme la droguri. Potrivit aceluiaşi raport, Amy Winehouse nu consumase deloc alcool în luna iulie, până pe data de 22 iulie.

Cântăreaţa a fost descoperită decedată, în pat, de către bodyguardul ei personal Andrew Morris. Acesta a intrat în camera ei, la ora 10.00 dimineaţa, însă a crezut că artista dormea şi nu a trezit-o. Andrew Morris a alertat însă serviciile de urgenţe după ce a intrat din nou în camera artistei, la ora locală 15.00, şi a văzut că aceasta nu se mişcase.

Amy Winehouse a murit la vârsta de 27 de ani, după ce s-a confruntat mulţi ani cu dependenţa de alcool şi de droguri. Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care îi caracterizau muzica. Un alt avantaj al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Cele două discuri ale sale, "Frank" şi "Back to Black" - recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vândut până în prezent în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume.

Citește și: