101 vizualizări 11 aug 2009

Andreea Marin Bănică a declarat pentru Mediafax: „Valeriu Lazarov este un om care şi-a pus amprenta pe viaţa mea, aşa cum nu a făcut-o nimeni, pentru că m-a învăţat mult din ceea ce ştiu în profesie, aproape totul, pentru că m-a învăţat să menţin ştacheta sus şi să nu accept compromisul, pentru că m-a învăţat autodisciplina şi respectul de sine şi pentru că, dincolo de toate astea, mi-a fost ca un tată şi m-a ghidat ca un tată şi în viaţa mea personală”.
Vedeta a precizat că a vorbit în urmă cu câteva zile cu Valeriu Lazarov, care părea că se simte foarte bine: „Era un om foarte discret şi nu recunoştea, probabil, nici faţă de sine că are o problemă de sănătate şi lucra şi pe patul de spital. Asta înseamnă să fii un om greu”.

Andreea Marin a colaborat cu Valeriu Lazarov la mai multe proiecte de televiziune. Ea a prezentat „Surprize, Surprize“, difuzată pe TVR 1 din 1999 până în 2008, şi show-ul „Sub alt chip“, difuzat în 2007, la acelaşi post tv.

Dan Negru a declarat, pentru aceeaşi agenţie: „Lazarov mi-a schimbat definitiv viaţa. Îmi amintesc de-o vorbă pe care o spunea mereu - «la mine caroseria are probleme, motorul funcţionează perfect...». Motorul Lazarov a schimbat televiziunea în România. Cea mai grea povară de pe pământ este cea a recunoştinţei“, a spus Negru, prezentatorul mai multor emisiuni produse de Valeriu Lazarov pentru Antena 1. Valeriu Lazarov a colaborat cu acest post la mai multe emisiuni: „Din Dragoste“, „Ciao, Darwin“, „Geniali“, dar şi la telenovelele „Secretul Mariei“ şi „Vocea inimii“ şi serialul „Scene de căZnicie“. Valeriu Lazarov ar fi avut în pregătire două emisiuni pentru grila de toamnă a postului Antena 1.

Pe contul său de Facebook, Teo Trandafir a postat ieri următorul text: “Valeriu Lazarov a fost un om extrem de apreciat de colegii mei care au lucrat cu el. Eu n-am avut această şansă. În schimb, vă spun, cei care-l cunoşteau îl iubeau. Mă gândesc la şocul prin care trec... Dumnezeu să-l ierte”.

Raluca Moianu, care a colaborat cu Lazarov la emisiunea tv „Iartă-mă“, a declarat pentru Mediafax: „Eu cred că Valeriu Lazarov, în materie de televiziune, poate fi definit printr-un singur cuvânt: maestrul. În ceea ce mă priveşte, mi-a schimbat viaţa complet. Au fost nouă ani frumoşi de televiziune. Este o veste foarte tristă pentru mine“.

Moianu a adăugat: „El a creat câţiva prezentatori de televiziune: Raluca Moianu, Andreea Marin, Cosmin Cernat, Mircea Radu şi Dan Negru. La un moment dat, toate producţiile lui puteau să umple mare parte din săptămână, având cel mai mare rating. Lumea adora producţiile lui Valeriu Lazarov. El a creat, dacă vreţi, televiziunea anului 2000 în România. A adus formate, a creat prezentatori, a ştiut să aleagă omul potrivit la momentul potrivit. Şi astea toate pentru că la el nu au funcţionat niciodată pilele, pentru că el funcţiona pe principiul corectitudinii“.

Mircea Radu, cel care îi datorează lui Lazarov longevivul succes “Din Dragoste”, a declarat la Realitatea TV: „Omul Valeriu Lazarov era, cum spun americanii, «larger than life». Era de o cultură extraordinară, era un om care ştia să asorteze ceasul la îmbrăcăminte, era un om foarte calm, era un om foarte înţelept, era un bărbat cu desăvârşire elegant. Pe scurt, era un boier.

Nu ştiu un om care să fi muncit mai mult decât Valeriu Lazarov. Şi nu ştiu un om care să ştie absolut tot în ceea ce priveşte un show de televiziune. De la alegerea decorului până la mişcarea scenică”.

Potrivit lui Alexandru Sassu, preşedinte-director general al postului public de televiziune, „familia TVR este în doliu“ după dispariţia lui Valeriu Lazarov:

“Un nume respectat în audiovizualul românesc, Valeriu Lazarov a fost un om al detaliului şi al lucrului bine făcut. Este, poate, cel mai important promotor al modernizării show-ului de televiziune de după 1989. Valeriu Lazarov lasă un gol imens în sfera divertismentului de televiziune din România şi nu numai. Familia TVR este în doliu, pentru că a plecat dintre noi un profesionist de televiziune care a însemnat mult pentru Televiziunea Publică”.

Citește și: