Diana MARCU
32529 vizualizări 5 iun 2012

MasterChef. "Casnica", "scorpia" ori pur şi simplu "Andreea Molodovan". Astfel este cunoscută cea mai controversată concurentă de la MasterChef, primul show culinar transmis de Pro TV. În 20 martie, dată la care postul de televiziune a difuzat primul episod din emisiunea care avea să devină lider de audienţă pe segmentul său orar, avea să se nască un nou personaj, cel interpretat de Andreea Moldovan. O apariţie greu de uitat şi nu doar pentru că a ajuns între cei opt finalişti din primul sezon al MasterChef.

Din 20 martie şi până în prezent, Moldovan - care are deja 3687 de fani pe pagina personală de Facebook - a devenit nelipsită din media.

Replicile ei dure şi gura-i slobodă, teatralitatea şi felul în care îşi plăteşte poliţele verbal, prezenţa ei diafană şi profilul de candidat - casnică, 26 de ani, căsătorită şi mamă - i-au asigurat Andreei un loc în mentalul colectiv.

Un rol pe care soţia lui DJ Optick şi-l asumă: "Un prieten drag mi-a zis acum multă vreme că, pe unde mă duc, nasc controverse. Total adevărat!", spune Andreea Molodovan. "Sunt o fire foarte deschisă, poate prea deschisă, îmi place să mă joc cu vorbele şi marele meu defect este că mă gândesc că toată lumea le interpretează exact cum mi-au trecut mie prin cap".

"Eh, nu tot timpul este aşa. Şi de aici se nasc toate acele lucruri pe care unii le numesc "probleme", explică casnica de la MasterChef. "Persoanele cu care intru în contact, odată ce ajung să mă cunoască puţin, îşi dau seama că nu sunt aşa cum par la prima impresie".

Într-un interviu acordat gândul, finalista de la MasterChef vorbeşte în exclusivitate despre familie - despre soţul ei, Bogdan, cunoscut drept DJ Optick, dar şi despre fetiţa lor, Ava, în vârstă de 3 ani. Andreea Molodovan povesteşte şi despre pasiunea ei pentru gătit, despre experienţa MasterChef dezvăluind totodată şi numele şi motivele pentru care anumiţi concurenţi i-au câştigat admiraţia.

"Totul a început într-o joacă de copil", povesteşte Andreea Moldovan pentru gândul. "Mama mea mă ţinea ocupată în bucătarie cât timp gătea dându-mi făină şi apă să mă joc. Făceam tarte, le coceam şi îmi servem mândră tatăl cu ele. Apăreau laudele şi urmau altă zi de gătit, alta tură de tarte şi tot aşa", spune aceasta.

Mai mult, ea aminteşte că în adolescenţă era "ultra slabă" şi, pentru a se îngrăşa, îşi pregătea ceea ce astăzi descrie drept "mese extra, foarte copioase". Cu toate asta, spune că s-a apucat serios de gătit în urmă cu 6 ani, "când am trecut de la pasiune şi nevoia de a mânca la următorul nivel".

"Mă relaxezează gătitul aşa cum pe unii îi relaxează pictatul. Până la urmă poţi face artă din orice. Trebuie doar să crezi în tine, să aprofundezi subiectul şi să vrei mai mult", punctează aceasta.

În Andreea crede şi soţul ei, pentru care aceasta găteşte: "Soţul meu nu spune niciodată "nu" unei brownie bune! Nu este un fan al deserturilor, acesta fiind singurul capitol în materie de gastronomie în care avem păreri diferite".

Negresa este şi preferata fiicei Andreei. "Preferata preferatelor nu există, însă adoră negresa, creme brulee căreia îi spune "crema de prinţese" şi ile flotante. La mama când merge în vizită e răsfăţată cu clatitele cele mai bune din lume şi cu prăjitura cu vişine, pe care eu nu mă dau în vânt să o coc", mai spune aceasta pentru gândul.

Andreea Moldovan vorbeşte şi despre ce a însemnat pentru ea show-ul culinar de la Pro TV. "Când am intrat în concurs m-am gândit cum să trec de fiecare etapă în parte. Ştiam că toţi sunt bine pregătiţi şi că tind către marele titlu, aşa că în prima fază mi-am dorit să ajung în primii zece. Cea mai grea până acum a fost întâlnirea cu Chef Joseph Hadad şi Tudor Constantinescu de la Chocolat, iar faptul că am câştigat proba aceasta şi am ajuns căpitan de echipă la cota 2000 a fost o onoare pentru mine".

Cu o limbă ascuţită, Andreea nu a fost pe placul multora dintre contracandidaţii săi la titlul de MasterChef. Cu toate acestea, recunoaşte că unii dintre ei i-au câştigat respectul ca bucătari. "Fără să stau pe gânduri, cap de listă sunt Izaura, apoi Simona şi Mimi, fiecare în felul ei", afirmă Andreea Moldovan pentru gândul.

"Iza găteşte în primul rând dupa un concept, cel puţin asta mi-a lăsat impresia. Are o logică în preparate şi cunoştinţele ei în materie de French Cuisine se văd. Simona vine şi ea cu un bagaj mare de cărţi de bucate şi la propriu şi la figurat, ştie foarte bine ce şi cum face, iar Mimi… Mimi nu dă greş prin gust şi ambiţie. De asemenea, Bodan Alexandrescu m-a impresionat pentru atenţia în detalii, pentru inventivitate şi pentru curajul cu care şi-a riscat şorţul de câteva ori".

Concurenta mărturiseşte că de-a lungul săptămânilor de concurs a descoperit şi lucruri noi despre sine, precum reacţiile pe care le are la stress. "Am descoperit că atunci când simt că nu mai pot, iau un calciu, se dă startul probei şi intervine adrenalina care mă ţine pe picioare. Nu mi-am închipuit că voi avea momente fără replică, pur şi simplu îmi gândeam speech-ul de prezentare al preparatului, iar în momentul în care aveam farfuria în mâini în faţa celor trei Chefi, nu puteam să articulez niciun cuvant. Emoţiile sunt atât de mari şi asta cred că s-a văzut şi în casele oamenilor, dar până nu le simţi pe pielea ta, nu ai cum să spui că le înţelegi".

 

 

Citește și: