Laura HOLBAN
5662 vizualizări 12 ian 2012

Britanica Hazel Jones s-a întrebat mereu de ce suferă crampe teribile şi are menstruaţii de lungă durată, dar abia când a împlinit 18 ani i s-a dat diagnosticul pentru suferinţele sale: avea două vagine, caz care apare la o femeie dintr-un milion. Hazel spune că este împăcată cu modul în care este corpul său este format şi că s-a mândrit cu fiecare ocazie de unicitatea sa, notează Daily Mail.

Boala sa constă în prezenţa a două utere separate şi două cervixuri şi se dezvoltă încă din perioada în care fătul se află în uterul mamei. Hazel nu a aflat de afecţiunea sa până când nu s-a dus la ginecolog, după ce a împlinit 18 ani, la îndemnul iubitului său care îi spunea că este "diferită". "Odată ce am aflat care era problema, am spus tuturor despre ea. Aveam o poveste cu care să sparg gheaţa la petreceri", a povestit femeia în cadrul emisiunii This Morning. "Dacă vreo femeie se arată curioasă şi vrea să se uite, nu am nicio problemă în a-i arăta, nu este ceva cu care să mă ruşinez", a mai adăugat blonda de 27 de ani.

Doctorul Dawn Harper a explicat cum s-au dezvoltat cele două utere şi deci, cele două vagine ale lui Hazel. "Când se dezvoltă în uter, fetele au două tuburi, care urmează să fuzioneze, septumul vaginal se rupe şi se formează un uter. În unul din 3.000 de cazuri, septumul rămâne în uter, dar ca să ajungă să se formeze două utere separate, acest caz este şi mai rar de atât", a explicat Harper.

Hazel a vorbit despre cât de greu i-a fost la primele menstruaţii, neştiind de ce corpul său se comportă diferit faţă de cele ale prietenelor sale şi nici primele experienţe sexuale nu au fost tocmai plăcute. Deşi se putea opera, femeia a ales să nu o facă de teama cicatricilor. "Când eram mai mică, credeam că am cistită şi alte infecţii urinare", a povestit Hazel.

Citește și: