Specialiştii avertizează că la ora actuală întreaga recoltă de banane a lumii, în valoare de 31,4 miliarde de euro, care este indispensabilă pentru hrana a mai bine de 400 de milioane de persoane, se află în pragul unui "dezastru" din cauza unei ciuperci imune la pesticide, scrie The Independent.

Semnalul de alarmă a fost tras după ce recent ciuperca a început să afecteze plantaţii din Mozambic şi din Iordania, după ce a distrus recoltele din sud-estul Asiei.

Experţii spun că este posibil ca ciuperca să fi ajuns deja într-una dintre cele mai importante regiuni unde se cultivă acest fruct din America de Sud unde ar putea să distrugă vaste plantaţii de banane din varietatea Cavendish. Acest tip de banane reprezintă 95% din totalul bananelor exportate către diverse state, unele chiar şi din Europa.

Cercetătorii sunt îngrijoraţi în special de impactul pe care acestă ciupercă îl va avea asupra lumii aflate în curs de dezvoltare,unde se estimează că 410 milioane de persoane depind de acest fruct pentru a obţine până la o treime din caloriile necesare zilnic.

Sursă: YouTube

Citește și: