1280 vizualizări 23 mar 2009

Un nou tip de laser care „repară” imperfecţiunile dermatologice într-o singură şedinţă, de numai 20 de minute, a fost lansat, recent, în premieră în România.

Aparatul tratează ridurile fine, dar şi pe cele de îmbătrânire, petele de pe piele, semnele lăsate de acnee. În plus, laserul micşorează porii deschişi, ridică pleoapele lăsate şi tonifică pielea flască.

Noua procedură este recomandată persoanelor cu imperfecţiuni majore ale pielii dar şi celor cu un ten îmbătrânit. Potrivit dermatologilor, tratamentul poate fi aplicat atât persoanelor îmbătrânite prematur, cât şi tinerilor cu cicatrice la vedere.

Noua tehnică remodelează liniile feţei

Acest sistem de corecţie constă în acţiunea unor fascicule de lumină ale laserului care pătrund în profunzimea pielii, stimulând celulele cu funcţia de reparare a ţesutului cutanat. Căldura produsă determină contracţia fibrelor de colagen din piele, ceea ce determină o remodelare a liniilor tenului. „Celule proaspete întineresc treptat structura cutanată afectată de vârstă, soare sau genetică”, afirmă dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog la o clinică particulară din Bucureşti.

Potrivit specialistului, îmbunătăţirile asupra aspectului pielii se pot observa în urma unei şedinţe realizate sub anestezie locală sau intravenoasă, care constă în expunerea porţiunii de piele ce urmează să fie tratată cu acest tip de laser. După procesul de vindecare naturală se va observa revigorarea tonusului pielii.

Recuperarea durează o săptămână

Perioada de recuperare a tratamentului realizat cu noul tip de laser variază între şapte şi zece zile, timp în care aspectul feţei se va îmbunătăţi vizibil. Maximul de beneficiu va fi atins la şase luni, odată cu regenerarea completă a pielii, afirmă specialiştii.

Mai mult, prin combinarea acţiunii noului laser cu un alt tip de aparat se pot obţine rezultate vizibile, în ceea ce priveşte întinerirea pleoapelor sau eliminarea ridurilor din jurul gurii, asemănătoare celor obţinute prin tehnici chirurgicale agresive, dar fără riscuri majore.

Timp de şapte zile, pacientul trebuie să urmeze un tratament special, care constă în medicaţie, dar şi în aplicarea cremelor hidratante de noapte şi de zi care conţin protecţie UV. Tratamentul previne apariţia oricăror complicaţii, precum  herpesului sau infecţie la nivelul feţei.

„Procedura nu este dureroasă, pacientul putând să îşi reia treburile zilnice. Acest tratament nu necesită internare, decât în cazul în care se procedează la anestezie totală. Persoana îşi revine imediat, dar pentru o mai bună siguranţă este de preferat să petreacă 24 de ore sub supraveghere”, explică dr. Mihaela Leventer.

Preţul procedurii este de aproximativ 2.000 de euro, însă variază în funcţie de dimensiunea pielii care trebuie tratată şi de gravitatea imperfecţiunii.

Citește și: