Aproape 27.000 de români au semnat până în prezent pentru proiectul „Aducem Basarabia Acasă”, organizat de o coaliţie de peste 30 de ONG-uri care susţin ideea unirii Republicii Moldova cu România.

Scopul campaniei este transformarea proiectului în iniţiativă legislativă, pentru acest lucru fiind însă necesare 100.000 de semnături.

Potrivit Platformei Civice Acţiunea 2012, odată adoptată, legea ar presupune, printre altele, înfiinţarea unei instituţii în subordinea primului ministru care să se ocupe de coordonarea strategiilor pentru Republica Moldova şi obţinerea mai uşoară a vizelor de intrare în România de către cetăţenii de peste Prut.

Până în prezent, 26.946 de români şi-au arătat sprijinul în cadrul acestei campanii, cele mai multe semnături fiind obţinute în Bucureşti (15.040) şi Suceava (2200).

Coaliţia de ONG-uri are reprezentanţi în toate judeţele României, în Bucureşti şi chiar în diasporă. Imaginea campaniei „Aducem Basarabia Acasă” este Sabina Elena, eleva de la Liceul “Korosi Csoma Sandor” din Covasna.

Citește și: