Laura HOLBAN
3572 vizualizări 25 feb 2012

La cei 72 de ani ai săi, nepalezul Chandra Bahadur Dangi este unul dintre puţinii oameni de pe planetă care reuşesc să mai fure un record mondial de la Guiness World Records la o vârsta aşa de înaintată ca ai lui. Bărbatul urmează să fie "măsurat" oficial de către oficialii de la Cartea Recordurilor, iar la cei 55.8 cm ai săi, ar trebui să-i fure titlul de cel mai scund om de pe planetă filipinezului Junrey Balawing, care măsoară 59.6 cm, citează Daily Mail.

După ce o viaţă întreagă a locuit în satul său izolat din Nepal, bătrânul a plecat spre capitala Kathmandu, acolo unde urmează să fie oficializat drept cel mai mic om din lume. "Mă bucur că urmează să fiu declarat cel mai scund om din lume", povesteşte bărbatul care a încercat şi anul trecut să atragă atenţia asupra înălţimii sale mici, însă fără succes. Dangi a motivat că familia sa, el inclusiv, nu a ştiut de un astfel de record şi din acest motiv nici nu a încercat până de curând să se înscrie în această cursă.

La vârsta sa, Dangi susţine că niciodată nu a luat medicamente şi nici nu a vizitat docotorul în viaţa sa. Chiar şi când este răcit, bătrânul foloseşte remedii naturiste, preparate în casă. "În astfel de cazuri, beau apă fierbinte şi şofran măcinat. Şi febra îmi trece în două-trei zile", a adăugat Dangi.

Bărbatul este al şaptelea copil într-o familie cu şase băieţi şi dou fete. Trei dintre fraţii săi au fost şi ei mai scuzi, măsurând sub 1.2 metri, în timp ce ceilalţi fraţi ai săi au avut înălţimi normale.

Dangi speră să se folosească de faima de care se bucură în prezent pentru a călători. "Cred că lucrurile vor sta mai bine de-acum înainte. Sper să ajung cunoscut în întreaga lume. Vreau să vizitez ţări străine şi să cunosc oameni din întreaga lume", a mai povestit bărbatul.

Citește și: