306 vizualizări 12 oct 2018

Proiectul Ariston Comfort Challenge prezintă călătoria plină de aventuri a trei instalatori Ariston -  ce provin din Italia, China şi Rusia -  până în insula Disko, o zonă acoperită de gheaţă din nordul Cercului Arctic. Instalatorii, aleşi printr-un proces atent de selecţie la nivel global, au plecat în misiune cu scopul de a ajuta echipa de cercetători a Universităţii din Copenhaga, care studiază în Groenlanda schimbările climatice, să aibă o bază stabilă. Locuinţa trebuie să le permită desfăşurarea cercetării propriu-zise şi să asigure, totodată, necesarul de confort traiului zilnic, la adăpost de condiţiile meteorologice extreme. Astfel s-au pus bazele casei Ariston, denumită „Ariston Comfort Zone”, încălzită de centrala de top a brandului, Alteas One. 

Misiunea Ariston Comfort Challenge a însumat un efort substanţial din partea unei echipe imense ce a coordonat şi supervizat întreaga desfăşurare de forţe, care a insemnat:

- 18 luni, timp de implementare – în care au avut loc transportul şi instalarea casei modulare şi a centralei termice  Alteas One
- 4 luni de explorări şi cercetări dincolo de Cercul Polar Arctic.
- 60 de planificări diferite ale proiectului, revizuite periodic în conformitate cu schimbările meteorologice neprevăzute şi cu orice fel de neajunsuri, precum: 20 de avioane nu au putut decola, acumulându-se peste 200 de ore de întârziere din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile
- 2 luni au fost necesare pentru kitul de asamblare „Ariston Comfort Zone” să ajungă la destinaţie împreună cu toate materialele necesare pentru construcţie. O călătorie aproape imposibilă, care a implicat 2 camioane, 3 spărgătoare de gheaţă şi 1 barcă de pescuit arctică.

Sosirea la destinaţie a reprezentat o primă provocare: pentru a supravieţui în insula Disko, unde temperaturile variază între minus -19 ° şi -40 ° Celsius, fiecare membru al echipei Ariston a primit echipamente corespunzătoare pentru a face faţă condiţiilor meteo (costume termice, jachete, încălţări adecvate, mănuşi termice etc). De asemenea, circa 100 dintre cei 700 de locuitori ai oraşului învecinat, Qeqertarsuaq, au venit să ajute echipa în această misiune. 

Din punct de vedere operaţional, putem însuma peste 100 de întâlniri de producţie şi o filmare ce a durat 50 de zile, oferind peste 270 de ore de film, ce au permis realizarea unei mini-serii de episoade - disponibilă acum pe platforma aristoncomfortchallenge.com/ro - precum şi un documentar exclusiv pentru Discovery. Naraţiunea proiectului cuprinde, printre altele, evenimentele neaşteptate, frumuseţea ostilă a naturii, provocările programului zilnic, dificultăţile emoţionale, spiritul de echipă, casa „Ariston Comfort Zone”, precum şi  perspectiva oamenilor de ştiinţă.

Care este rezultatul final? O contribuţie nepreţuită atât pentru comunitatea ştiinţifică, cât şi pentru întreaga omenire: un nou adăpost încălzit pentru echipa de cercetare a Universităţii din Copenhaga, care acum îşi poate extinde studiile în locuri neatinse până în prezent.

Conceptul operaţional „Ariston Comfort Challenge” a fost realizat de JWT Italia, iar implementarea de Indiana Production, echipe care au crezut în această campanie şi au lucrat coontinuu la perfecţionarea conceptului mai bine de un an.  Proiectul a generat şase episoade din seria „Ariston Comfort Challenge” disponibile pe platforma www.aristoncomfortchallenge.com/ro. Campania globală cuprinde spot TV, advertoriale în mediul online, print şi outdoor, prezenţa pe canale social media, un documentar pe Discovery Channel şi conţinut suplimentar disponibil pe site.

Strategia media la nivel mondial şi coordonarea internaţională de media buying au fost realizate de agenţia OMD. Împreună cu echipa centrală Ariston, OMD a definit direcţiile pentru abordare globală, care acoperă toţi pilonii de comunicare media, în vederea maximizării rezultatelor.

Platforma şi campania globală sunt deja adaptate şi implementate în România, cu ajutorul agenţiilor OMD România, Cohn & Jansen JWT România, Tribal Worldwide România şi TotalPR.

                                                                                       # # #
Despre Ariston Thermo România

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internaţionali în producţia şi furnizarea unei game complete de echipamente şi servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.
Angajamentul Ariston Thermo privind eficienţa energetică este exprimat prin lansarea constantă de noi soluţii bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare şi pompele de căldură, precum şi prin îmbunătăţirea eficienţei produselor tradiţionale (boilere sau centrale termice), dar şi prin investiţiile în noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston Thermo România este compus din centrale termice murale şi de pardoseală, în condensare, boilere electrice şi indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiţionat şi panouri solare, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux şi Elco.

Citește și: