Clarice DINU
1297 vizualizări 9 feb 2016

Armin van Buuren este considerat regele muzicii trance, fiind desemnat de patru ori consecutiv „Cel mai bun dj din lume” (2007-2010), de către Dj Magazine. Este cunoscut pentru piese precum “In and Out of Love” sau “This is What is Feels Like”, dar şi pentru promovarea a numeroşi artişti prin intermediul casei sale de discuri, “Armada”.

Armin van Buuren s-a clasat pe primul loc între preferinţele fanilor care au votat artistul pe care şi-l doresc  la cea de-a doua ediţie a festivalului Untold, fiind, fără îndoiala, unul dintre cei mai iubiţi artişti la noi în ţară.

Asadar, dj-ul olandez se alatură celor 3 headlineri anunţaţi deja, Tiesto, Hardwell si Afrojack.

Tiesto, primul headliner anunţat de către organizatori, este câştigător al unui premiu Grammy în 2015 pentru cea mai buna inregistrare remixată, cu piesa John Legend – All of Me (Tiesto’s Birthday Treatment Remix). De asemenea, a fost desemnat, de-a lungul carierei, cel mai bun dj din lume trei ani la rând, între anii 2002 şi 2004, într-un top realizat anual de către Dj Mag, iar MixMag l-a numit “Cel mai bun dj din toate timpurile”.

Este considerat  pionierul  muzicii trance, dar s-a remarcat si pe scena EDM si pop, prin colaborari cu artisti precum Avicii, Nelly Fortado sau Martin Garrix.

Hardwell, cel de-al doilea nume important ce va fi prezent pe scena Untold Festival in 2016, a fost desemnat de catre DJ Mag, cel mai bun dj din lume în anii 2013 şi 2014. Artistul nu este la prima reprezentaţie în România, precedentul concert fiind sustinut la Romexpo, în 2012.

Afrojack, un alt nume important votat de fani pentru a fi prezent la festival, “este câştigător al unui premiu Grammy. Afrojack este cunoscut şi pentru colaborările cu renumiţi artişti internaţionali cum ar fi David Guetta, Sia, Nicky Minaj, Pitbull, rapperul Ne-Yo şi Beyonce", se arată într-un comunicat remis presei. Dj-ul olandez va fi prezent pentru prima oară în România.

Artiştii au fost alesi în funcţie de preferinţele fanilor, care şi-au putut vota favoriţii pe site-ul festivalului.

Pe data de 6 februarie, s-au pus în vânzare un numar de 5000 de abonamente la pretul de 340 lei + taxe, disponibile pe site-ul untoldfestival.com. Odată cu epuizarea lor, se va trece la un alt prag de pret.

Prima ediţie a festivalului Untold s-a desfăşurat în perioada 30 iulie – 2 iulie 2015, la Cluj-Napoca, şi a strâns la start 150 de artisti internationali, dar şi peste 240.000 de participanti. Pe Cluj- Arena au concertat atunci Avicii, Armin Van Buuren, David Guetta sau Dimitri Vegas & Like Mike.

Untold 2016 va avea loc în perioada 4 – 7 august la Cluj-Napoca şi va aduna, pe cele 10 scene, peste 150 de artişti de renume. Organizatorii se aşteaptă în acest an la o crestere cu 10% a numărului de participanţi, având la dispoziţie un buget de 5 milioane de euro, cu peste jumătate de milion de euro mai mare decât cel anunţat anul trecut. (Liviu Mihai)

Citește și: