Silviu Bănilă
1200 vizualizări 10 oct 2018

Jhon Jairo Velazquez, cunoscut drept POPEYE, este un fost asasin angajat de baronul columbian al drogurilor, Pablo Escobar, în anii '80. Popeye a oferit un interviu pentru publicaţia peruviană El Popular, în care afirmă că Escobar s-a gândit să arunce în aer peluza columbiană a actualului stadionului Estadio Pascual Guerrero, unde activa clubul America de Cali. Tehnicianul naţionalei de fotbal a Peru a jucat pentru echipa respectivă între 1985 şi 1988, scrie mirror.co.uk.

„Da, Ricardo Gareca a fost mereu în vizorul lui Pablo Escobar, dar nu a reuşit să-l ucidă. Dragostea PATRONULUI pentru fotbal l-a salvat pe Ricardo Gareca şi pe alţi jucători de la America de Cali.„El Patron s-a gândit să folosească o maşină capcană asupra lor, după ce cartelul Cali a apelat la o maşină cu exploziv pentru a-i ucide familia lui Pablo”, a declarat asasinul Popeye.

Cartelul Cali, cu sediul în oraşul columbian Cali, din Valle del Cauca, a fost principalul rival al Cartelului Medellin, patronat de Escobar.„Pablo a răpit jucători de la Cali, pentru a-i preda fraţilor Rodriguez (liderii Cartelului Cali) şi, după ce nu au cooperat, acesta i-a ucis familia lui Pedro Sarmiento, care a refuzat de asemenea cooperarea. În prezent, Sarmiento este un antrenor de succes”.

Sarmiento a jucat 37 de meciuri pentru naţionala de fotbal a Columbiei şi a condus cluburile Deportivo Cali, America de Cali, Santa Fe, Independente Medellin şi Cucuta Deportivo, în decursul carierei sale de tehnician.El a jucat pentru Atletico Nacional şi America de Cali. Potrivit fostului asasin Velasquez, cartelurile au distrus fotbalul columbian şi Escobar a controlat echipa Independente Medellin, în timp ce partenerul său, Gonzalo Rodriguez Gacha a controlat clubul Millionarios.

Popeye a mai spus că verii lui Escobar, fraţii Gaviria, au controlat America de Cali, dar baronii cocainei nu au făcut altceva decât să falimenteze fotbalul columbian.Velazquez a stat la închisoare pentru terorism, trafic de droguri, şantaj, conspiraţie la terorism şi crimă. Popeye a fost eliberat în data de 26 august 2014, după 23 de ani şi 3 luni.

foto: youtube.com

Citește și: