Silviu Bănilă
2614 vizualizări 22 nov 2018

Se împlinesc 55 de ani de la asasinarea lui JFK, în Dallas, Texas. Anul trecut, autorităţile au scos de la naftalină peste 2.800 de dosare despre uciderea lui Kennedy, din care au fost extrase detalii interesante, scrie listverse.com.

Legătura lui Lee Harvey Oswald cu RUSIA

Lee Harvey Oswald a fost în Mexico City, înainte de asasinarea lui John F. Kennedy. La o zi după teribilul eveniment din 22 noiembrie 1963, o telegramă din Mexico City relevă că CIA îl supraveghea pe Oswald şi a ştiut de călătoria sa din 28 septembrie. Transcriptul prezintă o conversaţie telefonică, în care un nord-american vorbeşte într-o engleză stricată. Bărbatul respectiv era Lee Harvey Oswald.

Înregistrările telefonice arată că Oswald a sunat la consulatul rus, unde şi-a furnizat adresa, pentru viitoarele întâlniri. Când ambasadorul rus începe să vorbească în engleză, Oswald insistă ca acesta să discute doar în rusă.


Capul lui Fidel CASTRO costă 1,2 milioane de dolari

O circulară a FBI din 1964 arată că MM T-1, o agenţie guvernamentală care se ocupă cu diverse anchete de securitate, avea informaţii potrivit cărora exilaţii cubanezi doreau recompense financiare pentru uciderea lui Fidel Castro şi a altor oficiali cubanezi de rang înalt. Circulara arată că aceştia voiau 150.000 de dolari plus 5.000 de dolari pentru cheltuieli în misiunea ce-l viza pe Castro.

În banii actuali, suma ar fi fost echivalentă cu 1,2 milioane de dolari pentru capul lui Castro şi peste 40.000 de dolari cheltuieli asociate.

Părţile implicate au negat însă că ar fi dorit să-l elimine pe Catro, dar au recunoscut că acest lucru ar fi adus o anumită „satisfacţie” pentru cei exilaţi de regim.

Citeşte şi Sub aripa tăcerii


Răzbunarea cubanezilor pe JFK. Nivel de risc: Scăzut

Într-un raport din 1979 privind „evoluţia şi implicaţiile conspiraţiilor sponsorizate de CIA privind asasinarea lui Fidel Castro”, Comitetul Ales al Senatului american a realizat un studiu privind dorinţa guvernului cubanez de a-l asasina pe preşedintele Kennedy, ca răzbunare pentru tentativele de eliminare a lui Castro.

Această teorie a căzut, deoarece riscul ar fi depăşit cu mult recompensa, în cazul liderului cubanez.

Lyndon B. Johnson, membru al KKK?

În 1963, după moartea lui Kennedy, Lyndon B. Johnson a fost înscăunat preşedinte. Unii cred că LBJ a făcut parte dintr-un COMPLOT pentru eliminarea lui JFK. Teoria a fost alimentată chiar de Jackie Kennedy, văduva preşedintelui, care a considerat-o cât se poate de plauzibilă.

FBI a scris la un moment dat că anchetatorii încearcă mai degrabă să muşamalizeze circumstanţele uciderii lui Kennedy, decât să rezolve cazul controversat. Mai mult, FBI ar fi avut dovada că Lyndon B. Johnson a fost membru al organizaţiei rasiste KKK (Ku Klux Klan) din Texas.


 

Kennedy şi orgiile sexuale

Un alt raport din 1960, trimis adjunctului Cartha DeLoach, o citează pe prostituata Sue Young, care povesteşte cum a participat la orgii sexuale alături de John F. Kennedy, pe atunci senator şi cumnatul lui, actorul Peter Lawford.

Young a fost intervievată de un detectiv cunoscut la Hollywood, pe numele lui Fred Otash. Acesta analiza activitatea lui Kennedy, în contextul alegerilor din noiembrie. Informaţia a fost publicată în revista Confidential.

Young a vorbit despre implicarea ei în orgiile cu JFK, Lawford, Frank Sinatra şi Sammy Davis Jr. Femeia a negat însă totul în faţa anchetatorilor...

FBI a încercat să avertizeze poliţia din Dallas cu privire la o ameninţare la viaţa lui Oswald

După arestarea sa pentru asasinarea lui Kennedy, Lee Harvey Oswald a fost transportat de la secţia de poliţie din Dallas către penitenciarul local, la bordul unei maşini BLINDATE. Înainte de a ajunge la vehicul, Oswald a fost ÎMPUŞCAT de Jack Ruby, patronul unui club de noapte.

Teoriile abundă în privinţa motivului din spatele crimei comise de Ruby. Potrivit documentelor declasificate, se pare că ar fi fost format un COMITET pentru uciderea lui Oswald. Într-o circulară scrisă după decesul lui Oswald, directorul FBI J. Edgar Hoover informează poliţia din Dallas că ofiţerii FBI din zonă au primit un telefon suspect, de la cineva care a susţinut că este membru în comitetul ce vizează ELIMINAREA lui Oswald.

Memorandumul abordează şi subiectul uciderii lui Oswald, precizând că Jack Ruby a negat că ar fi făcut parte dintr-un asemenea comitet de execuţie. Acesta a negat şi că ar fi fost cel care a sunat la biroul FBI din Dallas.

Corupţia cubaneză în Congresul american

Fostul dictator cubanez Fulgencio Batista visa să fugă din Cuba în SUA. Un raport FBI vorbeşte despre planul de mituire a unui politician, unui avocat şi a doi complici, pentru intrarea dictatorului pe pământ american.

150.000 de dolari ar fi trebuit să ajungă la patru persoane, dacă Batista ar fi ajuns în siguranţă în SUA. Acesta a refuzat însă oferta şi s-a refugiat în altă parte.


CIA ar fi vrut să-l ucidă pe Castro cu un costum de scafandru

Potrivit documentelor ultrasecrete, CIA ar fi dorit să-l ucidă pe dictatorul cubanez Fidel Castro într-un mod bizar. De asemenea, celebrul avocat şi negociator James Donovan ar fi fost implicat într-un asemenea complot criminal.

Castro era un amator de scufundări şi americanii au dorit să profite de acest lucru. Donovan urma să înoate alături de Castro, pentru a negocia eliberarea unui prizonier din timpul conflictului din Golful Porcilor. Avocatul ar fi trebuit să-i ofere lui Castro un costum de scafandru OTRĂVIT, care l-ar fi ucis în timp ce înota.

Costumul a fost impregnat cu o ciupercă, responsabilă pentru o boală de piele îngrozitoare, iar otrava l-ar fi SUFOCAT pe Castro. Donovan a decis însă să îi ofere lui Castro un „costum curat”.


CIA şi operaţiunea scoicilor

Potrivit unui document din 1975, CIA a insistat asupra ideii privind asasinarea lui Fidel Castro în timp ce se bucură de briza mării. După eşecul cu echipamentul otrăvit, agenţii au avut altă idee bizară.

Ei au dorit să lase scoici pe plajă, în speranţa că Fidel Castro va ridica una din ele, aceasta urmând a fi încărcată cu explozibil. Nicio scoică nu putea fi însă suficient de mare pentru a putea fi folosită în acest scop, astfel încât CIA a renunţat la planul absurd.


Simbolismul celor doi cenţi

Într-un raport FBI care dezbate operaţiunile clandestine, Golful Porcilor, activităţile anti-Castro şi asasinarea unor lideri globali, există menţiuni despre Operaţiunea BOUNTY, ce-i viza pe oficialii cubanezi. Aceasta era similară cu ancheta MM T-1, ce presupunea că rebelii cubanezi ar fi dorit bani pentru a-l ucide pe Castro.

Recompensele au fost stabilite la 100.000 de dolari pentru oficialii guvernamentali şi 57.500 dolari pentru alţi oficiali de rang mai mic. Exista însă o regulă: pentru asasinarea lui Fidel Castro, CIA era gata să plătească doar 0,02 dolari! Doi cenţi. Gestul ar fi trebuit să simbolizeze lipsa de VALOARE a lui Castro în ochii poporului cubanez.


TEORIA LUI PACEPA: KENNEDY, UCIS ÎN CADRUL UNEI CONSPIRAŢII

Într-un articol Decoperă.ro din 2015, Ion Mihai Pacepa, fost şef adjunct al Departamentului de Informaţii Externe (spionaj) al României comuniste şi consilier personal al lui Nicolae Ceauşescu, arată cu degetul spre KGB pentru asasinarea lui Kennedy. În cartea sa, denumită „Programat să ucidă: Lee Harvey Oswald, KGB-ul şi asasinarea lui Kennedy”, Pacepa scrie că Oswald a luat legătură cu KGB şi a trăit în Uniunea Sovietică, timp de trei ani, între 1959 şi 1962. Potrivit lui Pacepa, după comiterea asasinatului istoric, Oswald ar fi aşteptat ca ambasada rusă să aibă grijă de familia lui.

Cronologia scurtă a asasinatului lui Kennedy

„ZAPRUDER FILM” este un film color pe 8 mm realizat de cetăţeanul Abraham Zapruder cu o cameră de amator Bell & Howell, care surprinde momentul asasinării lui JFK.

John F. Kennedy a fost asasinat în data de 22 noiembrie 1963, în Dallas, Texas.

Ucigaşul său a fost Lee Harvey Oswald, un infanterist marin care a emigrat în Uniunea Sovietică în anul 1959. Oswald a tras cu o puşcă Mannlicher - Caracano (video jos) de la geamul etajului şase al clădirii Texas Schoolbook Depository din Texas, în timp ce JFK se deplasa cu limuzina oficială. 

Citește și: