Mădălina CHIŢU
1837 vizualizări 13 mai 2015

Astăzi este Ziua Internaţională a Dorului, iar membrii trupei Vunk, iniţiatorii acestei sărbători, au lansat imnul acestei zilei: ”Fă-mi cu mâna”. ”Este cântecul dorului. Tot astăzi am lansat şi clipul acestei piese”, a declarat pentru gândul Cornel Ilie, solistul trupei Vunk.

Prin intermediul clipului, membrii trupei Vunk au făcut cunoscut şi semnul zilei dorului: acela de a privi cerul şi de a face cu mâna. ”Distanţa dintre doi oameni este mai scurtă dacă priveşti spre cer, care este singurul punct comun pe care îl poţi vedea cu o persoană care îţi lipseşte, oricât de mare ar fi distanţa”, explică Cornel Ilie.

Acesta a povestit că astăzi trupa Vunk a sărbătorit Ziua Internaţională a Dorului aşa cum se cuvine. ”Dimineaţa am fost la radio, la Europa FM şi am lansat piesa ‘Fă-mi cu mâna’. După-masă am fost să mă plimb printre străzi. Îmi era dor să fac asta. Mergeam pe străzi şi ascultam muzică. Seara, o vom încheia aşa cum se cuvine. O să mergem la Sala palatului, la concertul lui Yngwie Malmsteen, un chitarist a cărui muzică o ascultam când eram puşti, când am început noi să cântăm, prin anii ‘90. Îl ascultam mereu şi a fost unul dintre cântăreţii care ne-a inspirat în acea perioadă. Oarecum se leagă nostalgia din seara asta cu dorul”, a mai spus Cornel Ilie.

Acesta a precizat că este surprins plăcut de impactul pe care Ziua Internaţională a  Dorului a avut-o asupra românilor. ”Prietenii şi familia m-au susţinut în această iniţiativă. Am fost surprins să văd că această poveste a prins foarte bine mai ales în mediul online. Am văzut brand-uri care au intrat în această poveste, am văzut restaurante şi cafenele care au făcut tot felul de oferte speciale persoanelor care spuneau de cine le este dor. Am văzut multe personalităţi care au publicat mesaje de dor: Andreea Esca, Andreea Raicu, Mircea Radu, Smiley. Foarte multă lume a luat în serios Ziua Internaţională a Dorului. M-a luat prin surprindere pentru că nu m-am aşteptat să prindă aşa de bine”, a spus solistul trupei Vunk.

Pentru anul viitor, Cornel Ilie promite noi surprize cu ocazia Zilei Internaţionale a Dorului. 

Cum au sărbătorit vedetele Ziua Internaţională a Dorului

Andreea Esca, Andreea Raicu, Smiley şi Mircea Radu sunt doar câteva dintre vedetele care s-au alăturat iniţiativei membrilor trupei Vunk de a sărbători Ziua Internaţională a Dorului, pe data de 13 mai.

Aceştia au postat o serie de mesaje pe Facebook, cu hashtag-urile #ZiuaDorului şi #DorulMeu.

”Ce faci la ora când îmi e dor de tine”, a fost mesajul Andreei Esca, în timp ce Smiley şi cei de la HiQ au postat câte o melodie.

”Ştiaţi că azi e Ziua Internaţională a Dorului? Este! Este ziua când VUNK ne îndeamnă să ne gândim la cei de care ne e dor, la ceea ce iubim, la ce ne face fericiţi. Amintiţi-vă de sufletul vostru, altfel o să vă fie dor de voi! Mie îmi este dor de bunica şi de tatăl meu.... Vouă?”, a scris Andreea Raicu pe Facebook cu ocazia Zilei Internaţionale a Dorului.

Acestei iniţiative s-a alăturat şi Paula Herlo, reporter la Ştirile ProTv, câştigătoarea unui premiu Emmy Award. ” Mi-e dor de copilăria mea la ţară. De bunici. De casa lor. De uliţa toată. Pe 13 mai sărbătorim ziua dorului”.

Vlad Eftenie, românul ajuns în finala concursului fotografic Sony World Photography, a postat şi el un mesaj cu ocazia acestei zile. ”Astăzi este ziua internaţională a dorului. Eu unul am mereu multe doruri. Odată, starea asta îmi era şi bună, dar şi ciudată. Mă ancora în trecut şi mă ajuta să-l înţeleg mai bine. Mi-am dat seama în timp că îmi poate fi dor de ceva petrecut, dar şi de ceva nou, neîntâmplat încă. Dedic imaginea dorului de călătorie, atât departe în zare, cât şi adânc, în sine. Se suprapun mereu, de altfel. În ‪#‎ziuadorului‬ ‪#‎dorulmeueste‬ de zări şi orizont. Voi ce doruri aveţi?”.

Citește și: