Femeia de 58 de ani a fost găsită de poliţie pe o stradă întunecată din oraşul Woodbury, cu ochii tumefiaţi şi corpul plin de lovituri, însă nu a putut comunica cu autorităţile decât după sosirea unui translator, deoarece vorbea numai chineză.

Femeia le-a spus poliţiştilor că a fost bătută, ţinută flămândă şi ameninţată cu moartea de angajatorul său, fiind obligată de asemenea să meargă în patru labe şi să îşi mănânce propriul păr. La spital, medicii au descoperit că femeia are mai multe coaste rupte, dar şi sternul dislocat.

Angajatoarea femeii, o chinezoaică în vârstă de 35 de ani, a apărut în faţa judecătorilor, fiind acuzată de trafic de persoane, privare de libertate şi violenţă.

Washington Post scrie că incidentul a şocat comunitatea din Woodbury, una dintre cele mai liniştite, dar şi bogate din statul respectiv. De altfel, casa femeii acuzate este cotată la 539.000 de dolari, notează sursa.

Bona le-a povestit poliţiştilor că a început să lucreze pentru femeia respectivă în Shanghai, având grijă de fetiţa minoră a acesteia, şi, deoarece a fost tratată bine, a acceptat să continue să lucreze pentru ea şi odată cu mutarea în SUA. Iniţial, bonei i s-au promis 890 de dolari pe lună, însă aceasta a ajuns să muncească 18 ore pe zi, câştigând astfel numai 1,8 dolari pe oră. Cu toate acestea, nici măcar aceşti bani nu i-a primit, fiind în schimb bătută şi umilită permanent de angajatoarea sa. Calvarul durează din luna martie, le-a mai spus femeia poliţiştilor.

Mai mult, femeia a ajuns să cântărească numai 39 de kilograme, fiind hrănită doar cu resturi, însă spune că se simţea prizonieră, deoarece nu avea paşaport şi nu vorbea decât chineză. După ce a fost ameninţată cu un cuţit, bona a reuşit să fugă din casă, fiind găsită de poliţie la o distanţă de 3 kilometri.

Acesta este numai unul dintre cazurile de sclavie modernă, o ''industrie'' care generează venituri de 150 de miliarde de dolari anual, notează sursa.

 

 

Citește și: