Catalina Murea
38 vizualizări 17 apr 2019

Moartea scriitorului a fost confirmată de fiul său, David Adler. Acesta a declarat că tatăl său a murit, luni, din cauza unor complicaţii provocate de cancerul hepatic de care suferea.

Multe dintre romanele lui Warren Adler au fost adaptate pentru marele şi micul ecran sau au beneficiat de montări teatrale. Cea mai cunoscută carte a sa, având ca subiect divorţul, "The War of The Roses", a fost adaptată într-o comedie neagră în 1989, cu actorii Michael Douglas şi Kathleen Turner în rolurile principale.

Romanul "Random Hearts" a fost adaptat pentru marile ecrane în 1999, iar din distribuţia filmului au făcut parte Harrison Ford şi Kristin Scott Thomas.

În 1991, cu patru luni înainte de publicarea romanului "Private Lies", mai multe studiouri de film de la Hollywood se luptau pentru drepturile de ecranizare ale cărţii. Suma de cumpărare vehiculată a fost de 1,2 milioane de dolari, cea mai ridicată la acea vreme pentru o carte care nu fusese încă lansată. Compania Tristar a câştigat drepturile, dar "Private Lies" nu a fost niciodată ecranizată.

Multe dintre cărţile lui Warren Adler se concentrează pe complexitatea relaţiilor umane şi provocările cauzate de dezbinări. Ultimul său roman, "Last Call", a fost lansat în 2018 şi prezintă povestea de dragoste a doi bătrâni de 80 de ani.

Adler s-a născut în 1927, în cartierul Brooklyn din oraşul american New York. El a studiat literatura engleză la Universitatea din New York. După terminarea facultăţii, a urmat o carieră în jurnalism. El şi-a făcut debutul în presă la publicaţia New York Daily News, devenind apoi editor pentru Queens Post şi corespondent al forţelor armate americane în timpul Războiului din Coreea.

Warren Adler a devenit cunoscut şi în lumea afacerilor. El a fost proprietarul a patru canale de televiziune, al unui post de radio şi a lansat o firmă de publicitate şi relaţii publice, Warren Adler Ltd. A debutat ca scriitor în 1974, cu romanul "Undertow", o poveste de suspans despre un senator căsătorit, care are o legătură amoroasă secretă cu o femeie, la casa sa de pe plajă.

Foto: Warren Adler/ Facebook

Citește și: