Gandul.info
Silviu Bănilă
2412 vizualizări 26 feb 2018

Analiza CRUK (Cancer Research UK) relevă faptul că 70% dintre „millenials” prezintă riscul luării în greutate, iar cei născuţi la începutul anilor '80 şi mijlocul anilor '90 vor fi obezi până la împlinirea vârstelor de 35-45 de ani.

 

Deşi sunt înregistrate 800.000 cazuri de cancer pe an, tinerii nu cunosc riscurile obezităţii, scrie independent.co.uk.

 

Cei care susţin adoptarea unei vieţi mai sănătoase s-au declarat „oripilaţi” de descoperirile din studiu şi au spus că guvernul nu face destule pentru a combate criza de obezitate.

 

Şapte din zece tineri, faţă de 50% din generaţia „baby boomer” - oameni născuţi între 1945 şi 1955 - devin obezi între 30-40 de ani.

 

„Milenarii reprezintă cea mai supraponderală generaţie de când am început studiile”, avertizează CRUK.

 

Marea Britanie are cei mai mulţi oameni supraponderali din Europa de Vest, rata obezităţii crescând chiar mai repede decât în SUA.

 

Cu toate acestea, doar 15% dintre britanici sunt conştienţi de situaţia lor: obezitatea duce la creşterea riscului apariţiei unor boli de stomac, de rinichi, a cancerului mamar etc.

 

Obezitatea este a doua cauză principală a apariţiei cancerului, după fumat. CRUK încearcă să convingă guvernul englez să interzică reclamele la produse fast food înainte de ora 21.00, pentru a-i proteja pe copii de promovarea alimentaţiei precare.

 

Profesorul Linda Bauld, expert în prevenirea cancerului la institutul Cancer Research din Marea Britanie, a avertizat: „Tacticile inteligente de marketing ale industriei alimentare şi accesul nestăvilit la aceste produse duc la creşterea ratei obezităţii. Grăsimea în exces dăunează celulelor. Astfel, riscul apariţiei cancerului este la fel de mare ca în cazul unui fumător. Tinerii sunt cunoscuţi pentru adoptarea unor trenduri sănătoase, dar nimic nu poate concura cu o dietă echilibrată.”

 

Tam Fry, preşedintele National Obesity Forum, a declarat că actualul guvern, ca şi predecesorul său, au eşuat în încercarea lor de a rezolva problema obezităţii.

 

„Cifrele sunt oripilante”, a spus acesta. La rândul său, Louis Levy, şeful de nutriţie de la PHE (Public Health England), a spus: „Ştim că acei copii obezi vor deveni adulţi obezi. Cei mai mulţi adulţi britanici sunt deja supraponderali sau obezi şi suferă de cancer sau diabet”.

Citește și: