Silviu Bănilă
610 vizualizări 24 nov 2018
Poliţia a confiscat 58 de lucrări ale lui Banksy din cadrul unei expoziţii, inclusiv unele din cele mai cunoscute desene ale sale, precum „poliţişti care se sărută”, în urma unei dispute cu un fost manager, pe marginea dreptului de proprietate asupra lor, scrie Daily Mail.
 
Banksy a făcut apel în ultima vreme la înţelegere, semnalând numărul tot mai mare de expoziţii FALSE, deschise fără acordul său. Artistul a spus că le-ar cere oamenilor bani pentru a-i vedea tablourile doar dacă ar expune la un „carnaval”.
 
Lucrările au fost ridicate din galeria Strokar din Ixelles, Bruxelles, joi seară. Show-ul Banksy Neautorizat a fost suspendat.
 
 

 

 
Autorităţile au luat tablourile deoarece există suspiciuni privind asigurarea lor şi se tem ca nu cumva acestea să fie distruse sau furate.
 
Un avocat al Strokar a declarat că ONG-ul nu a făcut decât să furnizeze un spaţiu pentru expoziţie, avertizând că „se protejează împotriva unui risc major”.
 
Un tribunal din Bruxelles a decis că lucrările au fost expuse fără permisiunea proprietarilor de drept. 
 
Săptămâna trecută, proprietarii locului respectiv au luat legătura cu avocaţii lui Steve Lazarides, fostul manager al lui Banksy şi totodată presupusul deţinător al celor mai multe din lucrările artistului urban. S-a depus astfel o plângere, deoarece evenimentele au fost organizate fără acordul său.
 
Chiar dacă identitatea lui Banksy NU a fost încă demascată, unii cred că ar fi vorba despre artistul Robin Gunningham, din Yate, în apropiere de Bristol sau chiar de un grup mai larg de artişti. 
 

Citește și: