Silviu Bănilă
3917 vizualizări 15 mai 2019

Unele femei poartă acum în poşetă spray paralizat, un fluier sau „alarme pentru viol” - dar nu este suficient, scrie indy100.com. Din păcate, realitate este că femeile se tem de aproape orice necunoscut care merge în spatele lor.

O poveste de pe Reddit, scrisă de un bărbat care a urmărit o femeie, v-ar putea face pielea de găină, dintr-un motiv neaşteptat.

„Mergeam în direcţii opuse, în apropierea căminelor de studenţi, iar tu te-ai uitat o secundă la mine şi ai continuat să te deplasezi, în timp ce eu m-am întors să te urmăresc.

Ai observat că eşti urmărită, ai mărit pasul, ţi-ai încordat umerii şi ai scos telefonul. Nu m-am oprit, iar tu ai continuat să mergi, să păstrezi distanţa, te-ai prefăcut că vorbeşti la telefon, te-ai uitat în urmă să vezi dacă mai sunt acolo.

Îţi pot spune că, după ce ai dat colţul spre autostradă, unde aveam amândoi maşinile parcate, dacă ai fi avut tenişi, ai fi alergat, dar ai menţinut ritmul de mers, deoarece aveai tocuri.

M-am oprit la maşina mea, a ta era mai jos pe stradă şi mi-am folosit telefonul, apoi am văzut cum mi-ai făcut poză, când ai trecut cu maşina pe lângă mine.

Ce nu ai observat a fost că mai erau doi tipi în zonă, pe trotuarul celălalt, care arătau spre tine şi păreau drogaţi, beţi sau ambele. Nu ai observat, când ai trecut cu maşina pe lângă mine, că erau la coţul străzii, se uitau la tine şi la mine.

Ai ratat şi următoarele 10 minute, în care am sunat la poliţie, când tu ai urcat în maşină. Ai ratat şi cele 15 minute de întrebări ce au urmat, în care poliţiştii mi-au arătat poze cu cei doi indivizi, pe care le-am făcut când te urmăream.

Îmi pare rău că te-am speriat, dar, sincer, eu am fost cel mai speriat. Nu sunt un erou, aş fi putut să dispar naibii de acolo, dar m-am gândit că nu m-aş fi iertat, dacă ar fi fost vorba despre soţia sau fiica mea (care parchează pe aceeaşi stradă)”, a relatat bărbatul pe Reddit.

Acesta a venit apoi şi cu clarificări:

„1. Am vorbit despre asta deoarece incidentul m-a speriat şi, dacă altcineva s-ar afla într-o asemenea postură, sper ca să nu fie ignorat. Am vreun sfat? Unul singur: Dacă simţi că eşti urmărită sau e ceva în neregulă, nu aştepta să vezi ce se întâmplă, sună la poliţie, sună un prieten, o rudă, bate la o uşă sau intră într-un magazin, pentru că în cel mai rău caz vei părea doar paranoică.

2. Femeia purta o servietă şi era îmbrăcată bine, probabil că asta le-a atras atenţia indivizilor”.

foto: Pixabay

Citește și: