Alexandra Mortu
2782 vizualizări 17 apr 2019

Aceştia avertizează totuşi că rezultatele sunt modeste şi trebuie să decidem singuri dacă trăsăturile faciale ale unui bărbat sunt îndeajuns pentru a ne convinge de intenţiile lui bune sau rele.

Echipa de experţi a declarat că descoperirea corelaţiei dintre trăsăturile masculine  - precum maxilarul pronunţat şi buzele subţiri - şi fidelitate reprezintă un avantaj revoluţionar care le ajută pe femei să identifice un partener instabil şi pe bărbaţi pe un posibil rival.

Potrivit publicaţiei The Guradian, cercetătorii, al căror studiu a apărut în Royal Society Open Sciene, au descris cum le-au cerut participanţilor heterosexuali să caracterizeze trăsăturile faciale a 189 de persoane care fuseseră fotografiate şi luaseră parte la cercetări anterioare. În total, 293 de bărbaţi şi 472 de femei au „judecat” fotografii cu femei iar 299 de bărbaţi şi 452 de femei au „judecat” fotografii cu bărbaţi, dându-le note de la 1 la 10, în funcţie de gradul de infidelitate pe care aceştia îl inspiră.

Se pare că rezultatele au fost corecte deoarece au corespuns cu declaraţiile celor din fotografii care au spus că într-adevăr înşeală.

Când echipa a analizat ce anume de pe chipurile bărbaţilor ar fi putut să le ofere indicii despre infidelitate, aceştia au descoperit că trăsătura cea mai importantă era gradul de masculinitate. Analiza ulterioară a confirmat faptul că masculinitatea facială era o trăsătură importantă şi a celor care s-au declarat infideli, deşi nu o prezice complet.

Cercetătorii au declarat că au fost surprinşi de faptul că participanţii au văzut un anumit grad de infidelitate doar pe faţa bărbaţilor şi au sugerat că ar putea fi implicaţi mai mulţi factori, inclusiv faptul că femeile ar putea fi mai puţin predispuse la înşelat decât bărbaţii sau că femeile se machiază, ceea ce ar estompa  legăturile dintre caracteristicile faciale şi comportamente.

Ei au spus că sunt necesare experimente suplimentare cu o gamă mai largă de participanţi fotografiaţi - inclusiv persoane în vârstă care ar avea mai mult timp să fie necredincioase - au fost necesare.

Foto: Pixabay  

Citește și: