Ionela SAMOILĂ
542 vizualizări 16 oct 2012

Dacă între David Cameron şi Ministrul de Finanţe George Osborne, actualii locatari ai reşedinţelor de la numerele 10 şi 11 şi de pe Downing Street există o relaţie cordială, pisicile celor doi politicieni duc o luptă constantă pentru a pune gheara pe putere.

Daily Mail scrie că Larry, motanul premierului britanic a fost atacat de Freya, pisica lui George Osborne. Lupta s-a dus chiar sub privirile paznicilor de la reşedinţele oficiale ale stăpânilor, care nu au avut nicio reacţie în faţa conflictului dintre cele două feline, hotărâte să pună gheara pe Downing Street.

Larry s-a mutat pe Downing Street în ianuarie 2011, la solicitarea premierului David Cameron, care voia să rezolve problema răzătoarelor care îi mişunau prin casă. Motanul nu a reuşit să ducă la bun sfârşit sarcina pe care i-a încredinţat-o stăpânul său, astfel că a prins primul şoricel după jumătate de an.

Deşi David Cameron îl promova pe Larry, în apariţiile sale televizate, ca un mare vânător de şoricei, reputaţia motanului a fost şifonată în ultima vreme. Motanul a fost găsit dormind profund în scaunul de lectură al premierului, în timp ce un şoarece se plimba nestingherit prin încăpere.

Sursa foto: Mediafax foto/AFP

Odată cu revenirea pisicii Freya, după trei ani în care a fost dispărută de acasă, Larry a intrat într-un con de umbră, pierzând autoritatea pe care o avea ca singura felină de pe Downing Street. În plus, mâţa Ministrului de Finanţe este mult mai harnică şi mai curajoasă, fiind recunoscută pentru agilitatea cu care capturează rozătoare.

Disputa dintre cele două feline s-a sfârşit cu victoria Freyei, care l-a determinat pe Larry să bată în retragere şi să se retragă supus la fereastra reşedinţei sale de la numărul 10.

 

Sursa foto: Mediafax foto/AFP

 

Citește și: