Florin Jinga
1395 vizualizări 22 feb 2019

Autorităţile din Sofia au declarat joi că îl caută pe Bear Grylls, după ce într-un episod al seriei „Running Wild“ a omorât o broască şi a gătit-o, iar mai apoi a mâncat-o, relatează AFP.   

În episodul filmat în Munţii Rila din Bulgaria, în anul 2017, aventurierul britanic şi dansatorul Derek Hough pot fi văzuţi în timp ce ucid animalul, pe care îl mănâncă înainte de a înota într-un lac. Imaginile au provocat reacţia dezaprobatoare a autorităţilor bulgare, care spun că scenele au fost filmate într-o arie naturală protejată.

Autorităţile vor să-l sancţioneze atât pe Bear Grylls, cât şi compania de producţie. Amenda pe care o riscă prezentatorul TV este între 250 şi 2.500 de euro, iar cea pentru compania care a produs emisiunea poate ajunge până la 5.000 de euro.

Ministerul Mediului susţine că Grylls a cerut permisiunea de a filma în zona naturală protejată şi ştia exact ce avea voie şi ce nu să facă.

„Este evident din material că în timpul filmărilor s-au produs încălcări ale reglementărilor şi regulilor de conduită în arii protejate: intrarea şi înotul în bazinul hidrografic al lacului Karakashevo, aprinderea unui incendiu şi prinderea şi uciderea unui animal“, a declarat Ministerul Mediului.

În 2015, aventurierul Bear Grylls a luat masa alături de fostul preşedinte american Barack Obama, nu în oraş, ci în sălbăticie. Britanicul i-a oferit lui Obama „o porţie de somon”.

Foto: Hepta

Citește și: