138 vizualizări 8 apr 2013

O fetiţă de numai opt săptămâni a decedat la Spitalul de Copii Sheffield din Anglia, după ce se presupune că i-ar fi fost administrată o supradoză de morfină. Trei angajaţi ai spitalului sunt deja suspendaţi şi interogaţi de către autorităţi, informează Daily Mail.

Hanna Faheem s-a născut pe 21 octombrie 2012 în maternitatea aceluiaşi spital, medicii descoperind după scurt timp că suferă de o boală genetică rară, Sindromul Edwards, o afecţiune congenitală cauzată de un defect la nivelul cromozomilor.

Trupul micuţei a trebuit să fie examinat de către medici pentru stabilirea cauzelor exacte ale decesului, scrie Daily Mail.

Autorităţile investighează posibilitatea unei morţi cauzate de administrarea unei cantităţi prea mari de medicamente, în special morfină. În urma cercetărilor, aceştia au ajuns la concluzia că nivelul de morfină din sângele fetiţei era de 10 ori mai ridicat decât ar fi trebuit, copilului fiindu-i administrată o doză de 3,5 mg în loc de 0,35 mg, cât ar fi fost normal.

În dimineaţa zilei de 17 decembrie, Hanna a prezentat probleme respiratorii şi a murit în braţele mamei sale.

“Unul dintre medicamente era morfină, şi celelalte erau pentru descongestionarea pieptului. Se pare că starea ei se îmbunătăţeşte, dar după foarte puţin timp s-a schimbat radical. Plângeam pentru că ştiam că ceva nu este în regulă. A murit în braţele mele. Era o fetiţă foarte frumoasă şi iubită”, a precizat pentru sursa citată, Naseem Akhtar, mama fetiţei.

(Maria Neagu)

Citește și: