Gandul.info
Silviu Bănilă
99 vizualizări 16 mai 2018

Benedict Cumberbatch va juca într-un nou thriller politic, difuzat de Channel 4, denumit „Brexit”, scrie Daily Mirror. Starul din serialul „Sherlock” îl va interpreta pe Dominic Cummings, strategul-şef şi directorul campaniei Vote Leave.

Filmul cu accente de thriller şi dramă, regizat de James Graham, reprezintă o incursiune în tacticile, etica şi consecinţele colectării de date, în timpul campaniei pentru Referendumul referitor la Brexit (retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană).

Firul epic se desfăşoară în timpul votului şi a „nebuniei” din jurul acestuia şi arată cum companiile de date au fost folosite pentru a influenţa una din cele mai controversate campanii din istoria modernă.

„Brexit” nu va fi lipsit de momente comice, după scrie sursa citată, acoperind cele opt săptămâni care au schimbat pentru totdeauna istoria Marii Britanii. Filmările vor începe în acest an, iar data lansării nu a fost încă divulgată.

Benedict Cumberbatch, născut la 19 iulie 1976, este un actor de teatru, radio, film, televiziune şi producător britanic, cunoscut pentru rolul geniului Alan Turing din filmul „The Imitation Game”, pentru care a fost nominalizat la premiile Oscar, Globul de Aur şi altele, la categoria cel mai bun actor.

Citește și: