Alexandra Mortu
129 vizualizări 16 apr 2019

Femeie crede că eczema de care suferă din copilărie, i s-a înrăutăţit din cauza unei reacţii alergice la bere şi a fost nevoită chiar să se radă pe cap din cauza mâncărimilor insuportabile şi a iritaţiilor. 

Într-o zi în care se afla în vacanţă în regiunea Toscana, din Italia, şi-a dat seama cât de gravă este reacţia alergică întrucât atunci când s-a trezit a observat să aşternuturile erau pline de sânge din cauza mâncărimilor din timpul nopţii.

Însă, atunci când s-a întors în Marea Britanie, medicii i-au prescris creme bazate pe steroizi, ceea ce i-a înrăutăţit situaţia deoarece pielea i-a devenit dependentă de ele iar iritaţiile s-au intensificat. 

„În cea mai grea perioadă, de obicei mă trezeam cu ochii atât de umflaţi încât nu îi puteam deschide iar aşternuturile erau pline de sânge din cauza scărpinărilor din timpul nopţii”, a mărturisit aceasta pentru publicaţia Mirror

„Porţiunile roşii se extinseseră peste tot, aveam mâncărimi şi eram foarte fierbinte. Puteai să prăjeşti un ou pe mine,” a continuat Maria. 

 Dar femeia a vorbit şi despre partea mai puţin rea a situaţiei: „Într-un fel, m-a ajutat să-mi accept corpul. Mi-am dat seama cât de legat este respectul de sine de aspectul fizic, dar acum sunt împăcată cu mine însămi şi ştiu ce am de oferit lumii în afara aspectului fizic”. 

Maria suferă de această boală încă din copilărie, însă niciodată nu s-a manifestat atât de grav iar, de obicei, utilizarea unei creme pe bază de hidrocortizol se dovedea a fi benefică. 

În prezent, Maria reuşeşte să controleze extinderea eczemei iar situaţia s-a mai ameliorat, dar nu ştie dacă va scăpa vreodată de asta. 

Foto: Captură

Citește și: