Ana Obretin
3876 vizualizări 1 oct 2018

Potrivit organizatorilor, biletele pentru concertul trupei Metallica au fost epuizate în doar 24 de ore de la punerea în vânzare generală, pe 28 septembrie.

Biletele costau între 235 de lei şi 395 de lei, dar au fost disponibile şi pachete VIP, care includeau întâlnire cu trupa, vândute pentru 9.950 de lei.

Fiecare bilet cumpărat a inclus şi cel de-al 10-lea album Metallica, "Hardwired…To Self-Destruct", în format digital.

Luni, 1 octombrie 2018, mai erau disponibile pentru vânzare doar bilete VIP la preţul de 1.600 de lei.

"Turneul «Worldwired» se întoarce în Europa şi Marea Britanie, între 1 mai şi 25 august 2019, cu show-uri ce se desfăşoară pe stadioane, în parcuri şi chiar la un castel. După seria de concerte indoor din 2017 - 2018, ce a depăşit recorduri în 29 de locuri de pe tot continentul, Metallica revine în Europa şi Marea Britanie cu 25 de show-uri programate în peste 20 de ţări. Debutând pe 1 mai 2019, în Lisabona, turneul include oraşe în care Metallica nu a mai concertat de mulţi ani, printre care Milano, Zurich, Dublin, Bruxelles (pentru prima oară din 1988), Berlin, Moscova, Varşovia, Bucureşti, Gothenburg, şi chiar oraşe cu show-uri în premieră, cum ar fi Trondheim (Norvegia), Hämeenlinna (Finlanda) şi Tartu (Estonia)", anunţă organizatorii.

Concertul va fi deschis de un recital susţinut de trupele Ghost şi Bokassa.

Una dintre cele mai apreciate formaţii rock din istorie, Metallica s-a înfiinţat în 1981. De-a lungul carierei, a lansat zece albume de studio, trei albume live, două EP-uri şi a vândut peste 125 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu nouă premii Grammy. Metallica poate fi considerată cu uşurinţă una dintre cele mai bune şi mai influente trupe heavy metal ale anilor '80. În loc să se alinieze trendului stabilit de restul formaţiilor de gen, trupa a ales să fie mai accesibilă, în acelaşi timp extinzând graniţele genului thrash, folosind viteza şi volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compoziţiilor.

 

Citește și: