Silviu Bănilă
670 vizualizări 2 ian 2015

„Recuperarea a fost mai dificilă decât aş fi crezut ... În momentul în care scriu asta, nu ştiu exact dacă voi mai putea cânta vreodată la chitară. Trupa şi civilizaţia occidentală mi-au reamintit că nu sunt dependente de acest lucru”, a scris Bono, într-un articol publicat de site-ul A-to-Z.

„Mi-ar lipsi chitara mea verde irlandeză sau cea roşie Gretsch. Aş cânta din plăcere, în afara timpului petrecut la înregistări. Totuşi, ştiţi cumva dacă marii chitarişti, precum Edge sau Jimmy Page, au oase de titan? Eu sunt tot numai tije metalice!”, a scris Bono.

În noiembrie 2014, muzicianul irlandez a fost rănit în urma unui accident de bicicletă petrecut în New York. Bono, în vârstă de 54 de ani, a precizat că recuperarea sa va fi de lungă durată.

„Am anulat toate apariţiile publice şi am decis ca acesta să fie singurul anunţ pe care o să-l fac în prima parte a anului 2015, dincolo de momentele în care mormăi şi cânt de unul singur”, a mărturisit Bono.

Solistul U2 nu are foarte multe amintiri legate de accidentul de bicicletă, dar consideră că vina i-a aparţinut în totalitate. „Am leşinat în urma impactului şi nu ţin minte ce s-a întâmplat. Am ajuns la spitalul Presbyterian cu osul humerus ieşit prin geaca de piele. Rănile au fost foarte „punk rock”, a glumit Bono.

În ciuda rănilor de la mână, umăr, cot şi faţă, Bono spune că loviturile cele mai profunde au fost încasate de „mândria lui de irlandez, deoarece pe sub echipament purta colanţi de culoare galbenă şi neagră din lycra”, care, în viziunea artistului, „nu sunt foarte rock and roll”. 

Citește și: