4363 vizualizări 14 dec 2013

După ce şi-au supranumit, anul trecut, moştenitorul la tron „Prinţul Charles de Transilvania”, jurnaliştii de la The Telegraph au publicat un clip filmat în interiorul Salinei Turda, din apropiere de Cluj-Napoca, îndemnându-i pe britanici să viziteze parcul care „pare rupt dintr-o peliculă SF a lui Ridley Scott”.

„V-aţi fi gândit vreodată că sarea poate fi atât de frumoasă?”, se declară fascinaţi jurnaliştii britanici de „marile camere albe” în care „peste 3 miliarde de tone de sare au fost sculptate de mână” şi care au fost transformate „într-un parc uriaş de relaxare şi de distracţie”.

„De ce n-ai vrea să joci mini-golf sau să ţi se facă masaj la 100 de metri sub pământ?”, scrie The Telegraph, dând inclusiv detaliul lacului subteran pe care se pot face plimbări cu barca şi a roţii panoramice din interior.

Clipul, preluat de pe o pagină de internet românească, a fost distribuit, după apariţia în publicaţia britanică de peste 1000 de ori, ajungând, într-o singură zi, la 4400 de accesări.

Salina Turda a fost inaugurată în 2010 la finalul a doi ani de lucrări şi a unei investiţii de 6 milioane de euro, în cea mai mare parte fonduri europene. Parcul subteran de la Turda are săli de tratament, săli de sport, cu o pistă de bowling, mese de biliard şi mini-golf, dar şi o roată panoramică din care se pot admira stalactitele de sare, la 120 de metri adâncime, pe lacul cu soluţie salină suprasaturată, cu efecte terapeutice, se pot face inclusiv plimbări cu barca.

Citește și: