Silviu Bănilă
981 vizualizări 16 feb 2019

Actorul Bruno Ganz a murit la 77 de ani, scrie The Daily Mirror. Acesta a jucat rolul tiranului nazist Adolf Hitler, în filmul „Downfall” din 2004. Bruno Ganz a murit în locuinţa lui din Zurich, după o carieră profesională de 50 de ani în lumea filmului.

Actorul a fost diagnosticat cu cancer la colon în 2018 şi a început chimioterapia, care l-a obligat să-şi anuleze prezenţa la Festivalul de la Salzburg.

 

„Bruno Ganz s-a simţit foarte slăbit. Acesta a precizat la repetiţii că  la înălţimea propriilor sale aşteptări”, a declarat impresarul actorului, Patricia Baumbauer, la acea vreme.

Bruno, fiul unui mecanic elveţian şi al femei italience, a fost o vedetă importantă în cinematografia germană.

Recent, Bruno Ganz a jucat alături de Matt Dillon în filmul „The House That Jack Built”, un thriller psihologic despre obsesiile criminalului în serie JACK, regizat de controversatul Lars Von Trier.

foto: youtube.com

Bruno Ganz, Downfall, 2004. Fragmentul următor a devenit un adevărat „meme” pe reţelele de socializare şi YouTube, transformându-se în numeroase parodii subtitrate.

Bruno Ganz, The House That Jack Built, 2018 - Matt Dillon şi Bruno Ganz au jucat în acest thriller psihologic despre obsesiile unui criminal în serie pe nume Jack

Citește și: