486 vizualizări 14 nov 2010

Marie Fredriksson şi Per Gessle, pe scurt Roxette, cel mai cunoscut duo suedez, sunt primii care vor scoate bani din buzunarele românilor. Biletele pentru show-ul lor, programat pentru 30 mai, anul viitor, la Zone Arena din Bucureşti, s-au pus deja în vânzare, de luni, şi au preţuri cuprinse între 120 şi 350 de lei, potrivit organizatorului. Suedezii sunt primul nume cu greutate care deschide seria concertelor pentru 2011, anunţul venirii lor fiind confirmat la începutul acestei luni. De altfel, show-ul de la Bucureşti va fi inclus într-un nou turneu mondial Roxette, programat pentru 2011, al zecelea din cariera trupei ce s-a reunit anul trecut, după aproape opt ani de pauză.

Biletele la Bon Jovi: din 12 decembrie

Certitudine este şi show-ul din 10 iulie, din Piaţa Constituţiei, unde va cânta, tot în premieră, Bon Jovi. De altfel, pe site-ul oficial al trupei, concertul de la Bucureşti este confirmat. Dacă biletele pentru spectacolul Roxette se pun de astăzi în vânzare, deocamdată doar online pe site-ul myticket.ro, urmând ca în perioada următoare să se găsească şi în reţeaua magazinelor Diverta, Muzica şi librăria Mihai Eminescu, primele bilete pentru concertul de la Bucureşti al trupei Bon Jovi vor fi puse în vânzare abia luna viitoare, pe 12 decembrie, pentru membrii fan-cluburilor Bon Jovi. Pentru cei care nu au răbdare însă, pachetele VIP pentru concertele viitoare ale trupei, cele programate deja în America de Nord, Canada şi Europa se pot lua de pe site-ul oficial. Acestea cuprind pe lângă accesul la zona Diamond Circle (în faţa scenei), accesul backstage şi pe scenă înainte de concert, produse promoţionale oficiale Bon Jovi, facilităţi legate de parcare şi acces în zona de concert. Preţul biletelor la concertul de la Bucureşti nu se cunoaşte încă, dar la show-ul de la Londra al trupei, preţurile au variat între 45 şi 200 de lire sterline de persoană. Concertul de la Bucureşti face parte din turneul mondial The Circle Tour, care va traversa oceanul pentru a ajunge şi-n Europa, la Zagreb, Dresda, München, Oslo, Helsinki, Londra, Manchester, Dublin, Istanbul, Bucureşti (10 iulie), Düsseldorf, Zürich, Atena, Viena, Barcelona şi Lisabona.

Cu şase săptămâni înainte de a se trage linie, 2010 a fost un an încărcat de concerte. Fanul român i-a văzut aici pe Iron Maiden, Aerosmith, Eric Clapton, AC/DC, Metallica, Rammstein, Elton John, Slayer, Megadeth, Anthrax, Cranberries şi Guns N'Roses. Chiar dacă au lipsit nume grele din peisaj, precum Coldplay sau Tina Turner, planuri există şi pentru 2011. Jucătorii din industrie însă se feresc să dezvăluie artiştii pe care intenţionează să-i aducă la Bucureşti şi pe care românii îi aşteaptă, precum Lady Gaga, Prince, Radiohead, Bjork ori Green Day. Alături de Muse, toţi aceşti artişti apar pe site-ul companiei Eventim, fără alte informaţii.

Cine mai cântă în 2011? Cu un concert programat iniţial pentru 11 noiembrie 2010, britanicii de la Hurts s-au răzgândit şi vor cânta la Bucureşti abia în aprilie 2011, pe 7. Theo şi Adam promit însă fanilor români că prima întâlnire cu ei va merita aşteptarea. Câteva zile mai târziu, pe 1 mai, anul viitor, la Bucureşti vine trupa germană Blind Guardian. Ea va urca pe scena de la Arenele Romane în cadrul concertului "Unu Mai Rock". Nemţii îşi vor promova albumul "At the Edge of Time".

Stadionul, speranţa românilor

De finalizarea lucrărilor la Lia Manoliu se leagă speranţele multor români, care visează să-şi asculte favoriţii aici, inclusiv pe irlandezii de la U2, care au ocolit România, deşi organizatorii de concerte se bat pentru a aduce celebra trupă aici. Zvonuri există, un concert U2 la noi fiind "strict dependent de finalizarea lucrărilor pentru stadionul Lia Manoliu", după cum explica pentru gândul Sorina Burlacu, general manager Events. "Abia după aceea se poate discuta ceva cu managementul, dar situaţia logistică a Capitalei şi a stadioanelor e departe de a fi una fericită". Momentan, Bono şi ai lui au agenda plină până la finalul acestui an, care-i va prinde în Noua Zeelandă şi Australia. În 2011, irlandezii vor urca pe scenă, conform calendarului oficial, pe 14 mai, la Mexico City. Seria cântărilor se opreşte pe 23 iulie, la Minneapolis, dată de la care europenii, implicit românii, ar putea să viseze că-l vor asculta pe Bono la Bucureşti. Preţul biletelor, la show-urile U2 variază între 50 şi 1281 $.

Citește și: