459 vizualizări 30 iun 2015

Tradiţia ediţiilor anterioare ale festivalului va fi păstrată şi anul acesta, astfel încât, participanţii vor beneficia de activităţi outdoor (în timpul zilei) şi muzică (seara). Atât activităţile outdoor cât şi concertele sunt gratuite.

Concertele vor avea loc în serile de vineri, 3 iulie, şi sâmbătă, 4 iulie. Vineri vor cânta Byron, Kumm, RoadKillSoda, I’m The Trip, Sonatic, iar sâmbătă, Melmac Riders (Serbia), Luna Amară, Blue Nipple Boy, Mere, Destin Balcanic.

Activităţile outdoor la care sunt invitaţi participanţii la festival sunt: tiroliană, rapel, rafting, mountain biking sau vizitarea obiectivelor turistice din Cheile Nerei sau împrejurimi.

Coborârea pe tiroliană şi rapelul sunt gratuite pentru un număr de 40 de participanţii la festival şi este atent supravegheată de ghizi cu experienţă. Sunt montate în zona tunelelor din Cheile Nerei.Tiroliana are 90 m lungime, cu plecare de la aproximativ 40 m înălţime şi traversează râul Nera de pe malul stâng pe malul drept. Traversarea durează 12-14 secunde, în funcţie de greutatea persoanei, de poziţia în care coboară, dar şi în funcţie de vânt. Distanţa dintre capătul de jos al tirolianei şi locul de pornire este de aproximativ 50 m.
Rafting. Tura de rafting se face pe porţiunea în care râul Nera a săpat în muntele de calcar creând un piesaj rar întâlnit. Gradul de dificultate al traseului este mediu spre usor. Datorită complexităţii echipamentelor, doar primii 40 de participanţi înscrişi primesc gratuit echipamente şi ghizi.

Tura de mountain biking începe din Sasca Montană pentru un număr de 30 de personae. Gradul de dificultate al traseului este mediu spre uşor. Traseul este Sasca Montană – Cascada Şuşara.

Participan

Participanţii la festival pot vizita obiectivele turistice din Cheile Nerei şi împrejurimi- Crucea Osmanului, Mănăstirea Nera, Râul Nera, Cascada Beuşniţa, Cascada Şuşara, Tunelele romane, Cantonul Damian, Casa Ecologică din Sasca Română Gara Oravita, Muzeul Tautu,  Farmacia din Oravita, Lacul Dracului, Cascada La Văioaga, Lacul Ochiul Beiului, Hambarul de Piatra, Păstrăvărie, Cascada Bigăr, Morile din Bozovici,.

Participanţii la festival se pot caza fie la pensiunile construite în zonă, fie în campingul amenajat de organizatori în imediata apropiere a scenei.

Organizatorii festivalului “Rocker’s Challenge” sunt Asociaţia “Caraş Adenture”, fiind sustinuti de partenerii săi : Pensiunea “Rocker’s Inn” din Sasca Montană, Andconsult şi Primăria Comunei Sasca Română. Pentru mai multe amănunte puteţi vizita site-ul festivalului: www.rocker-s.ro


 

Citește și: