Adriana Stanca
342 vizualizări 25 iun 2014

Cabron, unul dintre cei mai cunoscuţi rapperi din România, le pregăteşte fanilor săi un nou album. Înainte însă ca discul intitulat „Dă-o tare” să apară, artistul va lansa piesa „Vocea ta” , pentru care zilele trecute a filmat şi un videoclip.

Realizat în colaborare cu formaţia Voltaj, cântecul este o modalitate prin care Cabron încearcă să le dea glas celor care îi ascultă muzică.

„Piesa este foarte personală şi motivaţională cumva. A fost compusă de mine, împreună cu Smiley şi Maximilian Chisaru”, a povestit Cabron într-un interviu acordat gândul. „De aceea ne-am gândit să aducem în videoclip mai multe genuri de oameni din clasa socială care să-şi spună părerea. Cumva ideea este că eu îmi doresc să transmit ceea ce ar vrea să transmită omul care mă ascultă”, a adăugat el.

Acesta este şi motivul pentru care în clip apar nu doar buni prieteni al cântăreţului, printre care Smiley, Doc, Guess Who, Deliric, Andrei Gheorghe şi George Vintilă, ci şi câţiva fani pe care Cabron i-a ales în urma unei „selecţii” simple.

„M-am gândit să bag şi câţiva ascultători de-ai mei în videoclipul ăsta. (...) Ne-am strâns toţi... am strâns o mare de oameni şi am ales: el, el, el şi el. De diferite vârste, nu contează”, a explicat el.

„E un album de colaborări, în mare”

Piesa „Vocea ta” va fi inclusă pe noul album, alături de celelalte single-uri deja lansate, dar şi alte câteva cântece noi.

Vocea ta va face parte din albumul Dă-o tare, pe care urmează să-l lansez în toamnă. Nu pot să mai spun iar o dată exactă, pentru că am mai spus luni, săptămâni şi nu s-a întâmplat. Dar în toamnă sigur. Eu şi HaHaHa Production am produs acest album 100%, sper să vă placă”, a povestit Cabron.

„Discul va include piesele pe care le-am scos ca single până acum – Arată-le la toţi, Iarna pe val, PaRap, Frunzele şi iarba, Ţara arde, Dă-o tare - şi alte piese noi, despre care încă nu pot spune prea multe pentru că nu sunt gata încă. Trebuie să le mai ascult...”, a adăugat el, precizând că prentru realizarea acestora a avut colaborări cu mulţi colegi de breaslă, printre care What’s Up, Pacha Man, Smiley, Guess Who, Deliric şi Voltaj. „E un album de colaborări, în mare”, a explicat rapperul.

„Dă-o” tare va fi cel de-al doilea album solo din cariera lui Cabron. Primul dintre acestea, lansat în anul 2007, s-a numit „Prin ochii mei” şi a fost unul de „prezentare”.

„Primul fiind făcut doar pentru Internet nu l-am judecat chiar la modul... single, nu am căutat single-uri neapărat. A fost mai mult o prezentare a mea. Acum este o prezentare a mea, dar şi a oamenilor din jurul meu”, a spus Cabron pentru gândul.

Şi totuşi, ambele discuri sunt la fel de importante pentru artist: „Mă reprezintă la fel de mult ambele albume. Depinde de perioada în care le fac... Am anumite trăiri şi mi le pun pe album”.

Cabron şi Codu’ Penal – intrarea în industria muzicală

Originar din Ploieşti, Cabron, pe numele său real Alexandru Minculescu, a intrat în lumea muzicii în anul 1999, când, împreună cu Shobby, a înfiinţat trupa Codu’ Penal. Printre primele piese lansate de formaţie s-au numărat „Pot să cad”, „Până la stele”, „Prima dată”, „La un pas de paradis”.

În anul 2000, Cabron şi Shobby l-au cunoscut pe Don Baxter şi alături de el şi de Nico (Nicoleta Matei) au realizat piesa „Toată noaptea”. Doi ani mai târziu, apărea prima colaborare importantă pentru albumul „Punct şi de la capăt” al celor de la La Familia, după ce Cabron a participat la înregistrările pieselor „Când ne facem de cap” şi „Zi de zi”.

A urmat lansarea uneia dintre cele de succes piese, „Nu pot să mai suport”, o colaborare cu Nico, apoi apariţia pe piaţă, în 2005, a compilaţiei „Hip-Hop Greu de Difuzat”. Dedicată lui Sişu, aflat în închisoare la acea vreme, compilaţia îi adună laolaltă pe Puya, Pacha Man, Dizzy (Moromeţii), Honey, Esenţial, Mark, Jamaika şi Sharky.

Cabron a mai lucrat pentru Sisu şi Puya piesa „Dependent”, care a apărut pe albumul lor din 2006, numit „O mare familie”.

În 2007, artistul a părăsit trupa Codu' Penal, lansându-se într-o carieră solo. În acelaşi an a lansat pe Internet, gratuit pentru fani, albumul „Prin ochii mei”.

Albumul „Dă-o mai tare”, ce va fi lansat în toamna aceasta, va fi cel de-al doilea pe care Cabron îl va lansa de când face muzică pe cont propriu.

Citește și: