424 vizualizări 16 feb 2012

Câinele din filmul "The Artist", Uggie, va lipsi de la gala premiilor Oscar, care are loc pe 26 februarie, deoarece nu a primit o invitaţie oficială în acest sens, deşi presa americană anunţase anterior că va susţine un moment artistic la acest eveniment, informează bbc.co.uk.

Un purtător de cuvânt al The Weinstein Company a declarat că Uggie, un terrier în vârstă de 10 ani, nu va participa la gală deoarece "nu a fost invitat". Anterior, presa americană a scris că Uggie va susţine un moment artistic la gala Oscar, împreună cu prezentatorul Billy Crystal.

Câinele Uggie, care joacă alături de Jean Dujardin în filmul "The Artist", de Michel Hazanavicius, a fost vedeta primei ediţii a galei premiilor Zgarda de Aur (Golden Collar Awards), organizată luni seară, la Los Angeles, unde a primit trofeul pentru cel mai bun câine dintr-un film.

Stăpânul şi dresorul său, Omar von Muller, a primit premiul în numele lui Uggie - o zgardă acoperită cu cristale Swarovski, cu un pandantiv în formă de os - şi le-a mulţumit organizatorilor galei, site-ul Dog News Daily.

Câinele, care are în spate o lungă carieră în cinematografie şi televiziune, s-a pensionat după încheierea filmărilor pentru "The Artist", un lungmetraj alb-negru care se vrea a fi un omagiu adus filmelor mute hollywoodiene. De altfel, filmul a câştigat majoritatea premiilor importante din acest sezon, printre acestea numărându-se trei Globuri de Aur şi şapte premii BAFTA. Lungmetrajul are 10 nominalizări la premiile Oscar, inclusiv la categoriile "cel mai bun film" şi "cea mai bună regie".

Uggie, un terrier Jack Russell, a fost salvat şi adoptat de un dresor după ce a fost abandonat de primii săi doi stăpâni pentru că era prea sălbatic. El a câştigat deja o menţiune specială la premiile Lumiere 2012, dar şi premiul Palme Dog la Festivalul de Film de la Cannes din 2011.

Citește și: