Mihai SCHIAU
20765 vizualizări 31 ian 2013

Ediţia britanică a Huffington Post a preluat campania gândul şi GMP Advertising „Why don’t you come over”, prin care englezii sunt chemaţi să vadă care sunt bogăţiile României şi de ce este ţara noastră mai bună decât a lor.

Miercuri, canalul public de televiziune britanic Channel 4 a preluat campania gândul, scriind că "ziarul Gândul a dat replica, lansând propria campanie prin care să îi aducă pe britanici în România. (...) Berea este mai ieftină, femeile noastre sunt mai fierbinţi şi nici nu l-am fotografiat dezbrăcat pe Harry - România loveşte cu haz împotriva presupusei campanii britanice".

Huffington Post Marea Britanie a preluat afişul cu mesajul „Jumătate dintre femeile noastre arată precum Kate, cealaltă jumătate – ca Pippa” şi a afişat o fotografie cu cele două surori Middleton.

„Iată două fete din România. De fapt, s-ar putea să fie Pippa şi Kate. Nu ne putem da seama”, comentează Huffington Post cu umor.

Huffington Post precizează că gândul a pornit „Why don’t you come over” ca urmare a discuţiilor de la nivelul guvernul britanic  despre o eventuală campanie în Anglia  pentru descurajarea românilor şi bulgarilor care vor să emigreze în Marea Britanie. „În mod clar, mândria naţională (n.r. a românilor) a fost zguduită de sugestia că românii se vor înghesui în Marea Britanie după relaxarea imigrărilor”, scrie Huffington Post.

Britanicii publică mai multe afişe din campania gândul, inclusiv cele care fac referire la prinţul Charles sau la TopGear. Comentatorii de pe Huffington Post apreciază campania, spunând că este amuzantă şi i-a făcut să râdă.

Citește și: