Două americance stabilite în Paris au lansat recent o campanie controversată: "No Love Locks". Lisa Anselmo şi Lisa Taylor Huff vor ca îndrăgostiţilor să le fie interzis să agaţe pe podurile capitalei franceze celebrele lacăte, pe care cuplurile le consideră simbol al dragostei eterne, relatează The Guardian.

Explicând că greutatea lacătelor ar putea pune în pericol structurile arhitectonice, cele două tinere au publicat pe Internet o petiţie care până acum fost semnată de peste 2.800 de persoane.

„Totul a scăpat de sub control”, a afirmat Lisa Anselmo, precizând că aproximativ 700.000 de lacăte sunt în prezent agăţate în diverse locuri din Paris. „Oamenii se caţără pe stâlpi pentru agăţa un lacăt, se urcă pe poduri pentru a le pune pe partea cealaltă a balustradei, riscându-şi viaţa pentru asta. Este un fel de manie. Deja nu mai este vorba de romantism – vor doar să poată spune apoi Am făcut-o şi pe-asta”, a adăugat ea.

Foto: Facebook//No Love Locks

„Pentru că aceste poduri traversează Sena, sunt foarte multe bărci cu turişti care trec pe sub ele, aşa că orice obiect greu care cade de sus ar putea răni pe cineva”, a mai spus Lisa Anselmo. „Nu vreau ca oamenii să creadă că suntem două americance cu nasul pe sus care am venit aici să spune că nu e frumos. Greutatea acestor lacăte reprezintă o problemă de siguranţă (...). Din păcate, interzicerea acestei practici este singura soluţie”, a adăugat aceasta.

Foto: Facebook//No Love Locks

O opinie similară au şi autorităţile pariziene care, deşi nu au impus încă o astfel de restricţie, îi încurajează pe îndrăgostiţi să îşi trimită, în schimb, un „lacăt virtual”.

Iniţiativa celor două tinere nu este însă unică în lume, întrucât obiceiul „lacătelor dragostei” a căpătat popularitate şi în alte ţări. În anul 2012, autorităţile din Dublin au scos toate lacătele agăţate de podul Ha’penny.

Citește și: