Bogdan Enache
462 vizualizări 14 ian 2015

Filmul este construit în jurul relaţiei de prietenie dintre Hiro Hamada, un tânăr pasionat de robotică, şi Baymax, un robot gonflabil supradimensionat.

"Big Hero 6" urmăreşte povestea specialistului în robotică Hiro Hamada, care învaţă să-şi exploateze geniul mulţumită strălucitului său frate Tadashi şi prietenilor lor: dependentul de adrenalină Go Go Tomago, ordonatul Wasabi, expertul în chimie Honey Lemon şi pasionatul de tehnologie Fred. Când o întorsătură de situaţie îi aruncă în mijlocul unor evenimente periculoase, care se desfăşoară pe străzile din San Fransokyo, Hiro apelează la ajutorul prietenului său apropiat - un robot pe nume Baymax - şi transformă întregul grup într-o echipă de eroi high-tech, hotărâţi să desluşească misterul.

 

 

Filmul este regizat de Don Hall, care a mai realizat animaţia "Winnie de pluş/ Winnie the Pooh", şi de Chris Williams, cunoscut pentru animaţia "Bolt", din 2008. Filmul "Cei 6 Supereroi/ Big Hero 6" a fost produs de Roy Conli.

Filmul a fost nominalizat la ediţia de anul acesta a Globurilor de Aur, BAFTA şi Annie Awards, la categoria "cel mai bun lungmetraj de animaţie".

Citește și: