Silviu Bănilă
596 vizualizări 9 ian 2019

În pofida plângerilor musulmanilor, mai multe produse considerate ca fiind jignitoare la adresa acestei religii sunt încă disponibile, dar retailer-ul a promis că va revizui comercializarea lor, scrie The Independent.

Consiliul Relaţiilor Americano-Islamice (Cair) a solicitat celor de la Amazon să elimine 20 de mochete de baie, care erau vândute de platforma Emvency.

„Cair a precizat că a primit reclamaţii despre obiectele vândute de Emvency prin intermediul Amazon, care ar fi jignitoare la adresa musulmanilor. Clienţii vor călca pe versurile din Coran şi alte însemne islamice imprimate pe obiectele respective, manifestând astfel o lipsă de respect faţă de religie”, a susţinut organizaţia.

Amazon a anunţat că obiectele jignitoare au fost retrase de la vânzare. „Toţi comercianţii trebuie să respecte regulamentul, pentru a nu fi eliminaţi de pe site”, a precizat un purtător de cuvânt al gigantului Amazon.

„Produsele respective au fost scoase de pe site-ul nostru”.

 Masih Fouladi, director executiv al diviziei Cair din Washington, şi-a manifestat recunoştinţa faţă de Amazon, pentru reacţia rapidă în faţa reclamaţiilor musulmanilor.

„Mulţumim, Amazon, pentru măsurile rapide şi sperăm să transmitem un mesaj către producătorii de asemenea obiecte jignitoare, pentru că nu trebuie să profite de islamofobie sau alte forme de bigotism”, a spus acesta.

Totuşi, produse precum capacele de toaletă imprimate cu numele lui ALLAH şi perdelele de duş care fac referire la festivalul religios Eid pot fi cumpărate în continuare de pe Amazon.

Ibrahim Hooper, un purtător de cuvânt al Cair, a declarat, pentru CNN: „Nu cred că ar fi potrivit să avem un capac de WC cu imaginea Bibliei. Sentimentul meu este că aceste companii, care produc mochete, perdele de duş, nu au nicio reţinere şi nu se gândesc atunci când folosesc imagini jignitoare”.

 „Alţii depăşesc limita, fiind voit islamofobi. Unele companii vând capace de WC. De ce ai face aşa ceva?”

Hooper a spus că organizaţia Cair va continua „să colaboreze cu Amazon pentru a identifica produsele care jignesc religia musulmană”.

foto: Amazon.com

foto: Hepta

Citește și: