Letitia Provian
2196 vizualizări 12 iul 2016

Fosta cântăreaţă de country devenită vedetă pop, al cărei album, "1989", s-a vândut în mai multe de 5 milioane de exemplare doar în SUA, a adunat o avere de 170 de milioane de dolari între iunie 2015-iunie 2016, ceea ce a propulsat-o pe primul loc în top 100 al clasamentului Forbes.

Noul loc dobândit o plasează mai sus decât Katy Perry, artistul cu cele mai mari încasări în 2015, care a încasat 135 de milioane de dolari în 2015, potrivit Forbes. Katy Perry a ajuns în top Forbes al anului trecut în timpul unui turneu susţinut de aceasta la nivel mondial, o serie de hituri şi lansarea mai multor produse cu mare impact comercial.

Ascensiunea financiară a lui Swift în acest an este rezultatul succesului turneului său "1989", care a depăşit ca încasări tunreul din America de Nord al celor de la The Rollings Stones - adunând 200 de milioane de dolari. Încasările sale totale s-au mărit şi datorită contractelor sale de promovare a brandurilor Keds, Diet Coke şi Apple.

Încasările lui Taylor Swift în 2016 au înregistrat un progres mai mare de dublu faţă de cele din 2015. Potrivit Forbes, ea a încasat 80 de milioane de dolari în 2015.

Încasările sale totale din 2016 sunt mai scăzute decât cele ale jucătorului de box Floyd Mayweather, aflat în topul listei, care a adunat nu mai puţin de 300 de milioane de dolari în 2015 după ce a jucat în “lupta secolului” cu Manny Pacquiao.

Taylor Swift a reuşit să câştige admiraţia adolescenţilor şi a tinerilor cu un mix de piese de dragoste emoţionante, precum "We Are Never Ever Getting Back Together" şi "I Knew You Were Trouble". Taylor Swift, în vârstă de 25 de ani, care a devenit cunoscută în 2006, şi-a lansat pe 27 octombrie cel de-al cincilea album, intitulat "1989".

Potrivit revistei Billboard, Taylor Swift este artistul cu cele mai mari vânzări pe platformele digitale din toate timpurile. De asemenea, cântăreaţa Taylor Swift a fost desemnată, pentru a doua oară, Femeia Anului de revista Billboard, devenind astfel singura artistă care a câştigat de mai multe ori această distincţie.

Fiecare dintre albumele de studio ale cântăreţei s-a vândut în peste 4 milioane de exemplare în Statele Unite ale Americii.

Cântăreaţa country pop Taylor Swift a obţinut deja zece premii Grammy, 19 American Music Awards, 11 Country Music Association Awards, opt Academy of Country Music Awards şi 22 Billboard Music Awards, zece People's Choice Awards şi 25 Teen Choice Awards. În sfera compoziţiei, Taylor Swift a primit onoruri şi din partea Songwriters Hall of Fame. Swift deţine cinci recorduri în Cartea Recordurilor Guinness.

Citește și: