Laura HOLBAN
599 vizualizări 25 ian 2012

La doar o zi după ce s-au anunţat nominalizările la premiile Oscar mai multe voci din cinematografie au început să strige catalogul "absenţilor" ale căror nume nu au fost strigate marţi de către preşedintele Academiei Americane de Film.

Printre cele mai mari absenţe se numără peliculele "We Need to Talk About Kevin", "Drive" şi "Tintin", precum şi actorii care au jucat în aceste producţii, notează The Gurdian.

Imediat după ce s-a încheiat scurta ceremonie în care s-au anunţat nominalizările la zece din cele 24 de categorii ale premiilor Oscar, actorul Albert Brooks, unul dintre favoriţii la categoria "cel mai bun actor într-un rol principal", şi-a dus frustrarea pe Twitter. "Academiei: Nu mă placeţi. Cu siguranţă nu mă placeţi", scria acesta pe contul său de microblogging.

Alte nume care au lipsit din categoriile enunţate ieri au fost cel al lui Michael Fassbender, despre care se credea că va fi numit la aceeaşi categorie ca şi Brooks pentru rolul din "Shame", şi al Tildei Swinston pentru rolul din "We Need to Talk About Kevin".

"Oscarul le dă peste nas lui Albert Brooks din "Drive", lui Ditto Fassbender pentru "Shame", lui Shannon pentru "Take Shelter" şi lui Swinton pentru "Kevin". O nouă definiţie pentru ignoranţă", scria pe Twitter criticul de film al "Rolling Stone", Peter Travers.

Şi Patton Oswalt se aştepta la o nominalizare pentru categoria "cel mai bun actor într-un rol secundar", însă nu i-a reuşit. Şi el şi-a exprimat nemulţumirea într-o postare pe Twitter: "Veniţi să bem la The Drawing Room, @AlbertBrooks? Eu şi (Andy) Serkis suntem aici de la 6 a.m."

Au existat însă şi nominalizări surpriză care au primit critici pozitive. Printre acestea se numără şi nominalizarea lui Jonah Hill la categoria "cel mai bun actor într-un rol secundar", acesta fiind un pas uriaş: de la rolurile obişnuite din comedii, la roluri serioase.

"Am început să fiu cunoscut mulţumită comediilor în care am jucat, şi foarte puţini au reuşit să facă trecerea la alt tip de filme, cum ar fi Tom Hanks şi Robin Williams. Să primesc o astfel de confirmare este uriaş, ar trebui să accept să joc în mai multe drame. Nu cred c-ar putea exista un semn mai evident decât acesta", a comentat Hill.

Citește și: