Silviu Bănilă
2083 vizualizări 18 feb 2019

Şacalul, pe numele lui real Ilici Ramirez Sanchez, face presiuni asupra regimului slăbit din Venezuela pentru a obţine eliberarea din închisoare, scrie dailystar.co.uk.

Carlos este închis într-un penitenciar din Paris, unde ispăşeşte trei pedepse consecutive pe viaţă, pentru mai multe asasinate, dar vrea să fie liber.

Teroristul de stânga, care a orchestrat numeroase atentate cu bombă, asasinate şi luări de ostatici, vrea să devină PREŞEDINTELE VENEZUELEI şi să distrugă opoziţia.

Un adevărat maestru al evadărilor, Şacalul a fost cel mai vânat terorist în anii 1970-1980 şi a reuşit să scape de serviciile secrete occidentale, până în 1994, când a ajuns pe mâna autorităţilor.

 Carlos este un revoluţionar marxist, apropiat de răposatul lider Hugo Chavez din Venezuela şi îl susţine pe actualul preşedinte, Rafael Maduro, în lupta sa pentru redobândirea puterii, după ce a adus ţara într-o stare deosebit de precară.

Şacalul s-a născut într-o familie bogată din Venezuela şi a studiat în Rusia, după care s-a alăturat unui grup denumit Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei.

În timpul procesului lui din 2017, de la Paris, Şacalul a mărturisit 80 de crime şi s-a lăudat că „niciun membru al rezistenţei palestiniene nu a executat mai mulţi oameni ca mine”.

Teroristul doreşte acum să se răzbune şi are o listă cu persoane pe care le va executa, dacă va ieşi din închisoare.

Informaţiile au fost dezvăluite într-o biografie a Şacalului, scrisă de autoarea franceză Sophie Bonnet. Carlos Şacalul este optimist şi convins că va obţine eliberarea.

 „Are o listă cu 1.000 de nume, o să-i ucidă când va deveni preşedinte şi este sigur de acest lucru”, a declarat Bonnet.

„Vrea ca guvernul din Venezuela să pună presiune pe Franţa pentru a fi extrădat în ţara sa natală. În urmă cu câţiva ani aceasta era o posibilitate destul de bună, deoarece se afla într-o relaţie excelentă cu Hugo Chavez. Se discuta despre un schimb de deţinuţi, în urma căruia Şacalul ar fi fost eliberat în schimbul unor persoane răpite de teroriştii columbieni de stânga”.Chavez, care a murit de cancer în 2013, a investit mulţi bani în confortul Şacalului, care a avut un tratament bun după gratii.

Şacalul a fost un fel de „rege” în închisoare. „Chavez îi trimitea mâncare, haine, cărţi, lucruri de lux”, a declarat Bonnet. „Era foarte important în închisoare, deoarece împărţea totul cu ceilalţi. Nu are o relaţie bună cu Maduro, dar e convins că-l va ajuta să iasă din penitenciar”, a declarat scriitoarea.

Şacalul a fost finanţat atât de Saddam Hussein, cât şi de Moammar Gadhafi, înainte să fie prins de agenţii francezi în Sudan.

„Teroriştii nu existau în acei ani. Carlos era cel mai cunoscut”, a declarat fostul agent CIA Billy Waugh pentru BBC.

 În 1997, Şacalul a fost condamnat pe viaţă pentru uciderea a doi agenţi secreţi francezi şi a unui revoluţionar libanez.

În 2011, Carlos Şacalul a fost condamnat pentru asasinarea a 11 oameni în urma unor atentate cu bombă, comise în anii 1980 şi în 2014 a primit trei pedepse consecutive cu închisoarea pe viaţă, pentru un atac cu grenadă, organizat la Paris, soldat cu doi morţi.

Citește și: