Aura STAN
163 vizualizări 28 nov 2011

Un expert culinar din Canada revoluţionează gastronomia, propunând într-o carte de bucate reţete originale, care presupun combinarea unor ingrediente diferite şi utilizarea eficientă a măruntaielor şi a resturilor de animale. Îngheţata cu sânge şi ciocolată, testiculele crocante şi prăjiturile umplute cu creier sunt numai câteva din specialităţile propuse.

Jennifer McLagan nu vrea neapărat să-şi şocheze cititorii prin cartea ei de bucate, ci doar să-i înveţe pe aceştia cum să pregătească mâncăruri gustoase utilizând măruntaiele şi resturile de animale. În cartea ei, "Odd Bits: How To Cook The Rest Of The Animal", informează Daily Mail, aceasta propune preparate din urechi de animale, coadă, limbă, intestine, testicule, inimă şi creier. Reţetele şi sfaturile din cartea de bucate vin de la un expert culinar de renume, care a cochetat cu jurnalismul şi a obţinut numeroase premii în domeniul gastronomiei.

Jennifer McLagan susţine că, de multe ori, oamenii aruncă resturile de la animale sau le dau câinilor, deşi le-ar putea folosi pentru a găti. Astfel, "mâncatul de la cap la coadă" a unui animal devine posibil, atâta timp cât consumatorii îşi depăşesc teama şi nu se eschivează să le utilizeze în bucătărie. Într-un interviu recent, le-a dezvăluit jurnaliştilor că resturile de animale sunt folosite frecvent de persoanele mai în vârstă, cum ar fi bunicii noştri, dar şi de bucătarii de top din întreaga lume. Canadianca de origine australiană crede că gustul unei mâncări ar trebui să primeze, şi nu neaparat ce parte a animalului a fost folosită. "În primul rând, ceea ce ar trebui să conteze e gustul, nu ce parte a nimalului a fost folosită", a afirmat Jennifer McLagan.

Citește și: