Tatiana Pascovschi
Adriana Mit
181 vizualizări 14 feb 2019

Sala unde au fost oficiate cele şapte căsătorii civile a fost decorată cu multe baloane albe şi roşii, iar în locul ofiţerului de stare civilă, cununiile au fost oficiate de primarul Mihai Chirica.

Unii dintre miri au povestit că nu întâmplător au ales să îşi înregistreze căsătoria în ziua de 14 februarie. Adrian Alin Pătraşcu şi Daniela Andronache spun că ei sunt oamenii „simbolurilor”.

„Distinsa mea soţie este născută pe 24 ianuarie, eu sunt născut pe 1 decembrie, nunta o vom avea pe 24 februarie de Dragobete, nu se putea să avem o altă dată decât cea de astăzi. În fine, lipseşte o persoană de aici, este tatăl soţiei mele, pe care-l cheamă şi Valentin”, a povestit Adrian Alin Pătraşcu.

O altă pereche care a ales să spuna „Da” de Sfântul Valentin a fost Valentina Andrei şi Paul Bogdan Boişteanu. Mireasa a povestit foarte bucuroasă că în această zi nu este doar ziua numelui său, dar este şi ziua sa de naştere.

„Am ales ziua asta pentru că e şi ziua mea, mă cheamă şi Valentina. Deci, ce poate fi mai memorabil şi mai frumos într-o zi plină de iubire cum este sărbătoarea Sfântului Valentin”, a împărtăşit din emoţii Valentina Andrei.

În total, pe 14 februarie au fost oficiate la Iaşi 7 căsătorii. Dintre acestea 3 miri aveau cetăţenia Republicii Moldova, iar unul cetăţenie germană.

„E un moment frumos pentru ei şi sper să nu uite, să fie casa de piatră cu adevărat pentru toţi cei care se vor căsători nu numai astăzi (joi – n.r.), iar eu am să oficiez cu mare bucurie”, a declarat, corespondentului Mediafax, primarul municpiului Iaşi, Mihai Chirica.

Primul festival de ciocolată artizanală de la Iaşi, deschis de Valentine`s Day

Primul festival de ciocolată artizanală de la Iaşi, care invită îndrăgostiţii să-şi surprindă jumătatea cu cadouri dulci a fost deschis de Valentine`s Day. La „ChicoIaşi” au venit producători de ciocolată artizanală din România şi Republica Moldova, dar şi din Belgia şi Italia.

Organizatorii Festivalului de ciocolată artizanală „ChicoIaşi” spun că ideea de a organiza un festival al ciocolatei la Iaşi le-a venit după ce au vizitat magazinele de ciocolată din centrul Bruxelles-ului.

CĂSĂTORII, primul festival de CIOCOLATĂ ARTIZANALĂ şi o cină în TRAMVAI

„Scopul acestui eveniment este de a atrage producătorii de ciocolată artizanală, pentru că aceasta este ciocolată veritabilă. Fiind primul festival am reuşit să atragem un producător de ciocolată artizanală din Belgia, zona Flamandă, care a trimis produsele sale de ciocolată la Iaşi, avem producători din Italia de ciocolată artizanală, din Republica Moldova şi din judeţele Moldovei”, a declarat, pentru corespondentul Mediafax, Viorel Baciu, organizatorul Festivalului „ChocoIaşi”.

Unul dintre producătorii care au venit cu ciocolată artizanală este Ştefan Buraga, care împreună cu un coleg de facultate, Vlad Iftimie, produc şi comercializează ciocolată artizanală.„Produsele noastre sunt realizate din ciocolată belgiană veritabilă şi suntem printre primii producători locali din Iaşi. Avem o gamă largă de produse, de praline diverse, avem prăjituri sau chiar praline mai mari, avem şi caramele şi chiar tabletă de ciocolată cu zmeură, cu migdale, cu ardei iute”, a povestit Iftimie.

Un alt producător de ciocolată a venit din Republica Moldova cu fructe uscate sau seminţe şi nuci învelite în ciocolată.

CĂSĂTORII, primul festival de CIOCOLATĂ ARTIZANALĂ şi o cină în TRAMVAI

„Fructe uscate, seminţe, nuci în ciocolată. Sunt asortate cu un gust dulce-acrişor pe plăcerea cui gustă şi seminţe în ciocolată pentru cei care nu iubesc fructele uscate. Avem şi pachete asortate, în care găsim şi fructe uscate, dar şi semniţe şi nuci”, a descris produsele de ciocolată aduse la Iaşi, Cristina Luchiţa.

Festivalul de ciocolată artizanală „ChocoIaşi” se desfăşoară în perioada 14-17 februarie într-un centru comercial din municipiul Iaşi

O cină altfel de Ziua Îndrăgostiţilor

20 de cupluri din Timişoara au sărbătorit Valentine`s Day luând cina într-un tramvai-restaurant, unde au avut parte de muzică live şi s-au plimbat pe traseul primului tramvai electric din România, transmite corespondentul Mediafax.

Evenimentul “Cină în tramvai” a fost organizat pentru cel de-al patrulea an consecutiv la Timişoara, de Ziua Îndrăgostiţilor. La fel ca la ediţiile precedente, toate locurile au fost epuizate.

CĂSĂTORII, primul festival de CIOCOLATĂ ARTIZANALĂ şi o cină în TRAMVAI

În total, 20 de cupluri au avut posibilitatea de a lua cina în singurul tramvai-restaurant din România, timp de două ore.  Au fost organizate două curse pe traseul primului tramvai electric din România, iar pe perioada călătoriei, cuplurile de îndrăgostiţi au avut parte de muzică live, la vioară şi pian şi de o cină romantică.

“Am închiriat tramvaiul-restaurant de la Societatea de Transport Public Timişoara şi am organizat evenimentul «Cină în tramvai». În tramvai sunt nouă mese de două persoane, plus încă două de patru persoane. Tramvaiul este plin, toate biletele au fost epuizate. Au mai fost solicitări, dar nu am putut să le onorăm. Vom mai organiza un astfel de eveniment şi de Dragobete, pe 24 februarie, şi de Ziua Femeii, pe 8 Martie.

Deja jumătate din locuri sunt ocupate pentru Dragobete şi nici nu am anunţat încă evenimentul. Cred că evenimentul pe care noi îl organizăm are un asemenea succes pentru că o cină în tramvai este ceva special şi unic în România. Un astfel de tramvai-restaurant mai există în Milano şi Bruxelles”, a spus corespondentului Mediafax, Denisa Baloşin, organizatorul evenimentului “Cină în tramvai”.

Fiecare persoană a trebuit să plătească 200 de lei pentru a lua cina în tramvaiul-restaurant din Timişoara, de Ziua Îndrăgostiţilor. Cuplurile au servit în timpul călătoriei de două ore un aperitiv, un fel principal, un desert, apă, răcoritoare, precum şi vin roşu sau alb.

CĂSĂTORII, primul festival de CIOCOLATĂ ARTIZANALĂ şi o cină în TRAMVAI

“M-am gândit să-i fac o surpriză iubitei mele de Ziua Îndrăgostiţilor, mi s-a părut ceva special, romantic. Nu am mai auzit în România să se ia cina în tramvai”, ne-a spus unul dintre timişorenii care a petrecut seara de Ziua Îndrăgostiţilor alături de iubita sa în tramvaiul-restaurant.

Citește și: