Silviu Bănilă
697 vizualizări 15 sep 2018

Societatea pentru Investigaţia Ştiinţifică a Para-Ştiinţelor (GWUP) este un grup care crede că oamenii care susţin că au puteri ieşite din comun nu trebuie consideraţi automat ŞARLATANI, ci abilităţile lor trebuie testate într-un laborator special, scrie odditycentral.com.

În fiecare an, savanţii îi invită pe candidaţi la Universitatea din Würzburg, pentru a le testa puterile şi a le oferi 10.000 de euro. Peste 60 de oameni au fost testaţi în anii recenţi, dar niciunul nu a reuşit să ia marele premiu.

În 2017, unul dintre candidaţi a susţinut că stăpâneşte telekinezia şi poate mişca obiecte cu puterea minţii. Savantul Rainer Wolf l-a pus să mişte o foaie de hârtie tratată special, pentru a evita orice intervenţie a curenţilor de aer. Bărbatul a încercat să mişte ore în şir foaia, dar în cele din urmă s-a lăsat păgubaş.

Un alt individ, „geo-patolog”, a susţinut că poate găsi surse de apă şi cabluri electrice cu ajutorul unei banale sârme. Acesta a reuşit să identifice 26 de cabluri din 50, destul de bine pentru o persoană obişnuită, potrivit regulilor probabilităţii.

Un al treilea candidat a încercat să leviteze, dar a eşuat lamentabil de mai multe ori, recunoscându-şi învingerea.

Candidaţii nu au renunţat însă la voinţă. De fapt, Prof. Rainer Wolf spune că aceasta ar putea fi adevărata super-putere, acea abilitate de a găsi SCUZE şi de a-şi păstra încrederea în forţele lor. Ghicitorii vor spune că stelele nu au fost aliniate cum trebuie, spiritiştii vor afirma că forţe secrete i-au împiedicat în scopul lor, în timp ce alţii vor da vina pe oboseală sau stres.

Aşadar, cei care cred că au o putere nemaiîntâlnită, care poate fi analizată de experţii GWUP, nu au decât să-şi încerce norocul în Germania!

foto:  Juan Antonio Agraz Sandoval/Wikimedia Commons

Citește și: