Ştefan Bănică Jr s-a alăturat recent juriului emisiunii „X-Factor”, de la Antena 1, devenind astfel coleg cu Delia şi Horia Brenciu. Pentru fiecare ediţie a show-ului de talente, cântăreţul primeşte aproximativ 3.000 de euro, scrie presa tabloidă.

În această emisiune, artistul în vârstă de 46 de ani a ocupat locul lăsat liber de Cheloo, membru al formaţiei Paraziţii, care a fost jurat în cadrul sezoanelor precendete. Acesta din urmă i-a adus televiziunii o amendă în valoare de 10.000 de lei, după ce în timpul unei ediţii a show-ului a făcut o serie de afirmaţii care, potrivit Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au discriminat persoanele homosexuale.

Potrivit Asociaţiei Accept, în respectiva emisiune,"Cătălin Ştefan Ion, cunoscut sub numele de Cheloo, în calitate de membru al juriului, a discreditat în mod public pe unul din concurenţi, din motive ce ţineau de orientarea sexuală a acestuia".

"După reprezentaţia concurentului gay, Cheloo i s-a adresat acestuia într-o notă vădit discriminatorie, menită a-l intimida şi a-l discredita public, afirmând : «(...) Ai cântat. Eu dispreţuiesc tot ceea ce eşti, ceea ce reprezinţi şi ţara asta te va trimite acasă, cu siguranţă»".

Ştefan Bănică Jr a anunţat că pleacă de la ProTV în această primăvară, după 14 ani de colaborare.

La Antena 1, Bănică Jr nu va fi doar parte a juriului „X-Factor”, surse din trustul Intact afirmând că acesta urmează să fie şi prezentatorul unui nou show: „Romanian Idol”.

 

Citește și: